Зеленський ознайомив членів Палати представників Конгресу США з планом перемоги (ВІДЕО)

Зустріч Зеленського з членами Палати представників Конгресу США. Фото: president.gov.ua

У Вашингтоні президент України Володимир Зеленський сьогодні, 26 вересня, провів зустріч із двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, зокрема з лідером Демократичної партії в Палаті представників Гакімом Джеффрісом, представниками Комітету збройних сил на чолі з його головою Майклом Роджерсом, а також головою Комітету із закордонних справ Майклом Макколом і співголовою Адамом Смітом, головою Комітету з питань розвідки Майком Тернером, заступницею лідера демократів Кетрін Кларк і почесною спікеркою Ненсі Пелосі. Про це повідомляє FREEДОМ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Зеленський зазначив, що свобода спирається на двопартійну підтримку та рішучість Сполучених Штатів Америки.

“Це дуже важлива можливість зустрітися. І я вдячний за сильну підтримку України з боку США, яка рятує життя наших людей і допомагає захистити нашу незалежність і свободу”, — сказав президент.

Зеленський ознайомив членів Палати представників із ключовими пунктами плану перемоги, а також детально розповів про перебіг війни та ситуацію на полі бою.

“Ми перебуваємо у вирішальному моменті цієї війни. Курською операцією ми показали, що Володимир Путін не має достатньо сил, щоби вистояти, коли ми справді чинимо тиск. І саме тому особливо зараз нам потрібен справді сильний тиск і сильні позиції України, щоб примусити Росію до миру. І ми підготували план, терміновий план, як посилити нас на шляху до перемоги”, — зазначив глава держави.

Президент закликав сприяти тому, щоб Україні дали дозвіл і необхідні засоби для ураження військових цілей на території Росії.

Серед основних тем зустрічі — захист енергетичної мережі й підготовка до зими, блокування постачання західних компонентів державі-агресору, розвиток українських далекобійних засобів і їхнє застосування. Зеленський також закликав інвестувати в українське оборонне виробництво.

Крім того, обговорили забезпечення вільного судноплавства в Чорному морі та успіхи України у знищенні Чорноморського флоту РФ.

Читайте також: Зеленський представив Байдену план перемоги (ВІДЕО)

Прямий ефір