“Ми маємо зміцнити позиції України на полі бою”: Байден оголосив про пакет допомоги на 2,4 млрд доларів

Джо Байден. Фото: ap.org

Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі сьогодні, 26 вересня, президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні. Також він заявив про підтримку України на шляху до її членства в Євросоюзі та НАТО, повідомляє FREEДОМ.

“Я бачу два ключові моменти. По-перше, ми маємо зміцнити позиції України на полі бою. І саме тому сьогодні я оголошую про новий пакет на суму 2,4 млрд дол. Я також доручив Пентагону виділити всі кошти, що залишилися на безпеку, які були виділені Україні, до кінця мого терміну, тобто до 20 січня. Це зміцнить позиції України. По-друге, ми дивимося вперед, щоб допомогти Україні досягти успіху в довгостроковій перспективі. Як ми говорили на саміті у Вашингтоні, ми маємо підтримати Україну на шляху до членства як у ЄС, так і в НАТО, і продовжувати проводити реформи боротьби з корупцією та зміцнення демократії, над чим ви зараз активно працюєте. Ми маємо забезпечити Україні достатній потенціал для захисту від майбутньої російської агресії”, — заявив Джо Байден.

Він нагадав, що цього літа було погоджено договір про Україну з понад 20 країнами, прихильними довгостроковій безпеці країни. А вчора понад 30 країн, серед яких і США, ухвалили спільну декларацію щодо підтримки відновлення та реконструкції України, зокрема з використанням російських активів.

“Цими діями ми дали зрозуміти, що підтримуємо Україну зараз та в майбутньому. Насамкінець дозвольте мені сказати наступне. Ці два елементи мають вирішальне значення у тому, як закінчиться ця війна. Росія не переможе у війні. Україна переможе. І ми продовжуватимемо підтримувати вас на кожному кроці”, — наголосив президент США.

Читайте також: Зеленський представив Байдену план перемоги (ВІДЕО)

Нагадаємо, що США також виділили Україні пакет військової допомоги на суму 7,9 млрд дол. Крім того, Вашингтон запровадив нові санкції проти Росії.

Прямий ефір