72-га бригада ЗСУ спростувала інформацію про вихід із Вугледара — карта війни за 26 вересня (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот відео: uatv.ua

Від початку доби на передовій відбулося вже 106 боїв. Найбільше російських атак — на Покровському напрямку. Про це повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України (ЗСУ), передає FREEДOM.

На Лиманському напрямку українські війська успішно відбили російські штурми в районі Невського і Греківки Луганської області. Противник намагався наступати і в районі Торського та Новосадового Донецької області, а також — Колесниківки та Вовчанська Харківської області.

На Харківській ділянці українські захисники знищили два склади боєприпасів, бліндажі та позиції росіян. А бійці Сил спеціальних операцій — дві гаубиці, польові арсенали та три одиниці бронетехніки окупантів.

Військове телебачення України показало будні бійців 44-ї окремої механізованої бригади: як вони використовують у своїй бойовій роботі польський бронетранспортер “Росомаха”. Механік-водій до повномасштабного вторгнення Росії працював трактористом. Каже, освоїти бойову машину було нескладно.

“Нескладно. Тому що раніше [на тракторі в мене була коробка-автомат], і тут [на — БТРі] — теж автомат. Ну, звичайно, габарити [на — БТРі] незвичні. Коли їдеш — бачиш тільки правий бік, а лівий видно не весь. Але машина хороша, швидкісна. І потрібне вміння, щоб гальмувати БТР. Двадцять дві тонни в ньому все-таки”, — розповів механік-водій Сергій.

Росіяни кинули всі сили, щоб спробувати захопити Торецьк на Донеччині, проте бійці штурмової бригади “Лють” успішно тримають оборону, повідомляє пресслужба Національної поліції України. Відомство показало бойову роботу українських захисників у місті.

“Щодня наші воїни проводять зачистки та знищують окупантів на вулицях і в околицях Торецька. Роблять усе можливе, щоб противник не досягнув своєї мети”, — з повідомлення пресслужби Національної поліції України в Telegram.

Під контролем Збройних сил України перебуває і місто Вугледар Донецької області. І це попри постійні штурми окупантів, кажуть військові.

“Ми, бійці 72-ї окремої механізованої бригади, хочемо розвіяти всі сумніви та думку псевдоекспертів про те, що 72-га бригада вийшла з міста Вугледар. На даний час, попри важкі штурми й важкі обставини, ми на місці”, — повідомили бійці 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців у Telegram.

На Південному напрямку росіяни проводять розвідку боєм: використовують штурмові групи по 5-10 осіб, кажуть військові.

“Їхня тактика — якнайшвидше подолати відстань між траншеями, між передніми краями й спробувати закріпитися в наших траншеях. І боєприпаси вони не економлять. Усі наявні види зброї, які є на озброєнні російських підрозділів у цьому регіоні, вони застосовують. Включно з авіаційними бомбами і ракетами”, — розповів речник Сил оборони півдня України Назар Волошин в ефірі марафону “Єдині новини”.

А в тимчасово окупованому Криму загарбники використовують цивільних для зведення фортифікацій, повідомляє партизанський рух “Атеш”.

“Агент “Атеш” зміг вистежити маршрут переміщення автонавантажувачів на КАМАЗах Балаклавським шосе в бік Козачої бухти. Під час спостереження вдалося з’ясувати місця, де збройні сили Російської Федерації продовжують зведення фортифікаційних споруд, але вже більшою мірою за допомогою цивільних на спеціальній техніці. На тлі нестачі особового складу на фронті кількість військовослужбовців, які раніше були залучені в будівництві, значно зменшилася”, — з повідомлення партизанського руху “Атеш” у Telegram.

Загальні втрати армії країни-агресора з початку повномасштабного вторгнення вже перевищили 647 тисяч осіб. За добу ліквідували 1 400 російських солдатів, знищили 10 танків, 44 бронемашини, 71 артилерійську систему та десятки одиниць іншої техніки росіян.

Читайте також: Армія РФ кидає сили на Курахівський і Вугледарський напрямки, — Братчук

Прямий ефір