Уночі Росія атакувала три енергооб’єкти, один із них — у Миколаївській області, — Шмигаль

Фото: t.me/Denys_Smyhal/8522

У ніч на 26 вересня Росія вкотре атакувала українську енергетику. Ворог атакував три об’єкти передачі електроенергії, один із них — у Миколаївській області. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив глава українського уряду Денис Шмигаль, інформує FREEДOM.

“Цієї ночі ворог здійснив чергову масовану атаку на українську енергетику, застосувавши для цього дрони та ракети. Зокрема було атаковано три об’єкти передачі електроенергії, один із них — у Миколаївській області”, — написав прем’єр-міністр.

Він додав, що ворогу не вдалося досягти своїх цілей — енергосистема продовжує працювати в збалансованому режимі, а відключень електропостачання не заплановано.

Також прем’єр розповів про будівництво інженерного захисту на енергетичних підстанціях у Миколаївській області. І додав, що будується система розподіленої генерації.

“У Миколаєві ознайомилися з процесом встановлення двох когенераційних установок потужністю 1,5 МВт кожна. Це забезпечить теплом понад 200 багатоквартирних житлових будинків, п’ять медичних та 24 освітні заклади”, — зазначив Денис Шмигаль.

Читайте також: Майже 80 “Шахедів” і шість ракет запустила РФ по Україні — що відомо про наслідки атаки (ВІДЕО)

Прямий ефір