“Нічого не залишилося цілого”: армія РФ вдарила по житлових районах Краматорська авіабомбами (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Двоє людей загинули, 19 — дістали поранення після російського удару по Краматорську. Про це сьогодні, 25 вересня, повідомили в Донецькій обласній військовій адміністрації. Під атакою окупантів опинилися спальні райони міста. Пошкоджено кілька багатоповерхівок, а також магазини та автомобілі. Пошуково-рятувальна операція триває. На місці події побувала кореспондентка телеканалу FREEДОМ Альона Грамова.

По центральних районах Краматорська російські війська завдали удару після 15:00. Цілями путінської армії стали житлові багатоквартирні будинки.

“Мама на десятому поверсі й не хоче виходити. Каже, що потім не зможе піднятися. У неї тиск і цукровий діабет”, — сказала донька мешканки зруйнованого будинку.

Багато людей заблоковані у своїх квартирах. Рятувальники намагаються допомогти їм вийти. Жителі постраждалого будинку змушені вибиратися по розбитих конструкціях.

“Несподіваний вибух. Усе обвалилося. Вилетіли вікна, балкон. Усе побито. Двері вхідні вилетіли. Нічого не залишилося цілого. Хоч би сусіди живі були”, — розповіла мешканка Краматорська Людмила.

Роботу рятувальників перервала загроза повторного обстрілу.

“Я тільки вийшла з дому, і тут вибух. Вдома кіт залишився. 17 років коту. Він і так три дні в паніці був”, — розповіла мешканка зруйнованого будинку.

“Противник цинічно обстріляв місто Краматорськ. Попередньо, дві керовані авіабомби. Люди виїжджають із Краматорська, але повільно. Дуже небезпечно залишатися в області, тому я щоразу кажу про те, щоб жителі евакуювалися, берегли себе і своїх близьких”, — констатував голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Два багатоквартирні будинки сильно зруйновані. Кілька десятків будівель — із розбитими вікнами. Також пошкоджено торгові точки та автомобілі.

Читайте також: Трьома КАБами російські окупанти вдарили по Краматорську — є загиблі та поранені (ФОТО, ВІДЕО)

Прямий ефір