16 тисяч солдатів убитими та пораненими втратила армія РФ на Харківському напрямку за чотири місяці

Ілюстративне фото: Facebook/93-тя ОМБр Холодний Яр

Російська армія за чотири місяці втратила на Харківському напрямку понад 16 тис. солдатів убитими і пораненими. Це фактично населення невеликого райцентру. Про це заявив речник Оперативно-тактичного угруповання військ “Харків” Віталій Саранцев в ефірі марафону “Єдині новини”, повідомляє FREEДОМ.

За його словами, військове командування РФ не зважає на втрати особового складу, вважаючи за краще зберігати техніку та озброєння.

“Дуже часто особовий склад армії РФ відправляють на штурми, використовуючи його як приманку, щоб по ньому почали відпрацьовувати Сили оборони. У такий спосіб намагаються вивідати нашу систему вогню і потім уже завдавати ударів. Найбільш гарячою точкою на Харківському напрямку залишаються Вовчанськ і прилеглі до нього населені пункти. На напрямку Глибоке — Липці російські окупанти знизили свою активність і намагаються заводити туди додаткові сили для подальших атак”, — розповів Віталій Саранцев.

Зазначимо, від початку повномасштабного вторгнення Сили оборони України ліквідували 646,4 тис. російських військових, тільки за минулу добу, за даними Генерального штабу України, окупанти втратили 1 250 солдатів.

Читайте також: На фронті — понад 150 бойових зіткнень за добу: де найактивніше атакував ворог — зведення ГШ ЗСУ

Нагадаємо, підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу в Харківській області та знищили окупантів у всіх будівлях підприємства.

Прямий ефір