У Запоріжжі ліквідовують наслідки авіаудару — деталі (ВІДЕО)

Наслідки російського авіаудару в Запоріжжі. Фото: t.me/ivan_fedorov_zp

У ніч на 24 вересня внаслідок удару по Запоріжжю авіабомбами загинула одна людина, ще дев’ятеро, зокрема двоє дітей, дістали поранення. Цього разу окупанти скинули на житлові райони шість фугасних авіабомб. Вибухами пошкоджено понад сто багатоповерхових і приватних будинків, повідомляє FREEДОМ.

Одна з авіабомб, якими путінські війська обстріляли Запоріжжя вночі 24 вересня, впала в спальному районі міста. Удар припав на приватний будинок, повністю його зруйнувавши. Будинки, які опинилися поруч з епіцентром, встояли, але сильно пошкоджені, повідомляє Станіслав Григорович, який живе неподалік від епіцентру вибуху.

“Усе розбомбили — будинок, сарай, гараж. Усе. Замість паркану, двору і всього — тепер тут вулиця. Сосна, яка росла тут, за 30 чи 50 метрів, її викинуло до сусіда”, — розповідає він.

Під уламками загинув 47-річний господар будинку. Його 83-річна мати вижила, її доправили до лікарні з мінно-вибуховими травмами.

Росіяни випустили по місту шість авіабомб. Поранено дев’ятьох городян, зокрема 13-річну дівчинку і 14-річного хлопчика. Вибухи пошкодили понад 70 багатоповерхівок і 30 приватних будинків. На місці падіння бомб рятувальники та комунальні служби досі усувають наслідки руйнувань. Волонтери роздають допомогу мешканцям — предмети першої потреби та будматеріали, щоб закрити вибиті вікна та накрити дахи замість зірваного вибуховою хвилею шиферу.

“Ми надаємо гуманітарну допомогу у вигляді будівельних матеріалів. Це брезент, плівка і плити OSB, а також речі найпершої потреби: ковдри, подушки для постраждалих унаслідок обстрілу”, — зазначила волонтерка Олена.

Одна з російських авіабомб не вибухнула. Її знайшли на околиці Запоріжжя. Сапери визначили, що це — фугасний боєприпас вагою 500 кг. Завдяки зусиллям рятувальників її вже вивезли на спеціальний полігон і знищили.

Читайте також: Три людини загинули, 24 постраждали: Росія атакувала Харків авіабомбами (ФОТО)

Раніше повідомлялося, що армія РФ за минулу добу здійснила понад 300 обстрілів по 10 населених пунктах.

Прямий ефір