Росіяни змінюють тактику на Донеччині: причини назвав експерт

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Армія РФ від тактики просування малими піхотними групами перейшла у Донецькій області до застосування механізованих колон. Причина — Росія поспішає. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 24 вересня, висловив військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов.

“Російські окупанти намагаються використати цейтнот до закінчення президентських виборів у Сполучених Штатах, щоб максимально покращити свої тактичні позиції для подальшого просування вглиб українських територій. Тому і тактика просування малих піхотних груп у кількості від 8 до 12, максимум до 30 осіб, на даний момент змінена на тактику застосування механізованих підрозділів. Причому слід зазначити, що, за повідомленнями безпосередньо з лінії бойового зіткнення, в атаках мехколонами до 70 одиниць бронетехніки можуть брати участь одночасно. А це свідчить про те, що росіяни не зупиняються перед кількістю втрат як в особовому складі, так і у важкій бронетехніці”, — коментує гість ефіру.

Він наголосив, що російська армія в Донецькій області намагається реалізувати політичне рішення Кремля від 30 вересня 2022 року, коли російський диктатор підписав указ про включення до складу РФ так званої “ДНР”, але в межах адміністративних кордонів усієї Донецької області. Той факт, що Сили оборони України продовжують контролювати близько 40% території Донецької області, свідчить про політичну, військову, ідеологічну поразку Путіна, вважає Снєгирьов.

“Це свідчення того, що російська армія не в змозі виконати указ верховного головнокомандувача. Тому всі зусилля спрямовуються на те, щоби прорвати оборону Збройних сил України саме на Донецькому напрямку”, — сказав військово-політичний експерт.

Читайте також: Росіяни здійснили вісім спроб захопити українські позиції неподалік Павлівки та Вугледару — ситуація на фронті від Генштабу ЗСУ

Раніше повідомлялося, що українські десантники відбили масовий російський штурм на Курахівському напрямку. При спробі прориву росіяни застосували 14 бронемашин із піхотою та шість танків. Частину було знищено українськими захисниками за допомогою дронів та артилерії.

Прямий ефір