Путін вже вкрав багато, але він ніколи не вкраде майбутнє для світу, — Зеленський в ООН

Володимир Зеленський. Скріншот: president.gov.ua

Україна докладе всіх зусиль для того, щоб всі нації були об’єднані. Україна стоїть не тільки проти нестабільності, але також робить все для підтримки глобальної єдності. Про це 23 вересня під час “Саміту майбутнього” заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє FREEДОМ.

Зеленський зазначив, що Україна працювала над Пактом майбутнього в той час, як Росія знову діяла деструктивно, як завжди, проти всіх глобальних ініціатив, які захищають ефективність статуту ООН.

“Дуже важливо, щоб ми завтра об’єднали свої голоси, дякую за спільний виступ від африканських націй, і дякую всім країнам, які запропонували свої корисні ідеї для майбутнього. Світ потребує сталого розвитку. Я кажу це як президент України, яка протистоїть російській брутальній колоніальній агресії. Ми знаємо, як багато може досягти тут глобальна єдність завдяки мирним самітам для України, де ми намагаємось перемогти деструктивність Росії та її союзників”, — сказав президент.

За його словами, Україна зараз готується до другого Саміту миру разом з партнерами, щоб послідовно діяти згідно з формулою миру.

“Ми працюємо для безпеки, енергетичної безпеки та для того, щоб Росія понесла відповідальність за свій терор. Зараз ми готуємо документ для того, щоб презентувати його на другому Саміті миру. Ми закликаємо всі інші нації для того, щоб підтримувати Україну для мирного майбутнього. Путін вже вкрав багато, але він ніколи не вкраде майбутнє для світу. Я в цьому впевнений”, — резюмував Зеленський.

Читайте також: Росія більше не може претендувати на захист міжнародної системи безпеки та інших країн, — Дуда

Прямий ефір