На підтримку енергосистеми України Данія виділила 16 млн євро

Прапори України та Данії. Фото: gettyimages.com

Понад 16 млн євро на підтримку енергосистеми України, яка зазнає російських атак, направив уряд Данії. Про це заявив міністр клімату, енергетики та комунальних послуг Ларс Огорд на зустрічі міністрів країн G7, повідомляє FREEДОМ.

Він зазначив, що новий внесок Данії зробить енергопостачання України більш стійким.

“Армія Путіна не тільки порушує кордони суверенної України, але також Росія порушує правила війни масованими атаками на українську систему електропостачання та опалення. Не за горами зима, багато українських будинків можуть залишитися без тепла та електрики. І ми маємо зробити все можливе, щоб українська енергетична система стала максимально сильною”, — наголосив Ларс Огорд.

У Міністерстві клімату, енергетики та комунальних послуг додали, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Данія чотири рази постачала Києву енергетичне обладнання. Крім того, на енергетичні проєкти данський уряд уже виділив близько 400 млн євро.

Читайте також: Зеленський оприлюднить у США план перемоги України — деталі

Нагадаємо, прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що обмеження на далекобійне застосування західної зброї Силами оборони України слід зняти і припинити обговорювати “червоні лінії”.

Прямий ефір