Росіяни вдосконалюють КАБи, збільшуючи дальність: удари по Запоріжжю прокоментував Братчук

Наслідки ударів по Запоріжжю. Фото: t.me/ivan_fedorov_zp

Цілком імовірно, що росіянам удалося вдосконалити керовані авіабомби (КАБи), збільшивши їхню дальність до 80 км. Що, безумовно, загрожує мирному населенню України. Про це сьогодні, 23 вересня, сказав речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук, коментуючи в ефірі FREEДОМ авіаудари по Запоріжжі.

Він зазначив, що подібні удари є суто терористичними, їхня мета — чинити тиск на мирне населення, зламати його. На жаль, інструменти для таких ударів у противника є, він їх удосконалює.

“Ворог, на жаль, удосконалює сьогодні своє озброєння. Фактично формулу перетворення ФАБів (фугасних авіабомб, — ред.) на КАБи реалізовує на практиці. Як бачимо, цей удар сьогодні вночі відбувся і по Запоріжжю безпосередньо. Ворог використовує зміни тактико-технічних характеристик, використовує універсальні модулі планування та коригування вогню, — це те, що дозволяє сьогодні ворогові використовувати КАБи саме по самому місту і збільшити, найголовніше, відстань, на яку ці КАБи летять. Сьогодні ми можемо говорити про те, що цілком імовірно вони стали досягати відстані до 80 км”, — прокоментував Братчук.

Спосіб боротьби з такими засобами ураження — “дальнобійний кулак”, каже гість ефіру.

“У Росії дуже багато авіаційних боєприпасів, які трансформуватимуть у ту смертоносну зброю, яка летить по наших містах… Питання залишається в одному. Наші зусилля, наш “далекобійний кулак”, про який говорить постійно президент України Володимир Зеленський. Це те, що має допомогти нам насамперед знищувати ворожі літаки. Не лише на відстані 200-300 км, а й у глибину території Російської Федерації. Це, напевно, сьогодні — один із небагатьох рецептів, які дозволять нам змінити ситуацію з обстрілами наших мирних міст, і, як наслідок, вплинути на ситуацію на полі бою”, — сказав речник Української добровольчої армії “Південь”.

Читайте також: Росія завдала ударів по Хмельницькій, Полтавській і Донецькій областях — є загиблі

Нагадаємо, російська окупаційна армія цієї ночі бомбила Запоріжжя та Запорізький район, завдавши загалом щонайменше сім авіаційних ударів. Під атакою росіян був центр міста Запоріжжя. Станом на ранок відомо про 16 поранених мешканців.

Читайте також: Нічний обстріл Харкова: зруйновано житлові будинки, є постраждалі, серед яких діти (ВІДЕО)

Прямий ефір