Покровський та Курахівський напрямок залишаються найгарячішими, армія РФ бомбить Курщину — зведення Генштабу ЗСУ

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

162 бойових зіткнення відбулося між Силами оборони України та російськими окупаційними військами впродовж минулої доби. Найгарячішими залишаються Покровський та Курахівський напрямки. Про це сьогодні, 23 вересня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

За добу армія РФ завдала по українських позиціях та населених пунктах ударів чотирма ракетами, 99 керованими авіабомбами (КАБами), а також здійснила 5 587 обстрілів, 167 з них — із реактивних систем залпового вогню. Ворожих авіаударів зазнали понад 30 населених пунктів, зокрема в Сумській, Харківській, Донецькій, Запорізькій областях.

Ситуація на лінії бойового зіткнення наступна.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії — відбулося сім бойових зіткнень в районі Вовчанська та Тихого.

На Куп’янському — 16 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Петропавлівки, Синьківки, Глушківки, Кругляківки, Лозової та Стельмахівки.

На Лиманському українські війська відбили 13 штурмів окупантів в районах населених пунктів Макіївка, Невське, Білогорівка, Чернещина, Дружелюбівка, Новосадове та Діброва.

На Сіверському відбито дві ворожі атаки біля Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 12 спроб противника прорвати українську оборону в районах Калинівки, Кліщіївки, Григорівки та Ступочків.

На Торецькому росіяни за підтримки авіації здійснили дев’ять атак, зосереджуючи зусилля в районах Дачного, Торецька та Щербинівки. Окрім того, штурмували поблизу Неліпівки.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 35 атак. Основні зусилля ворог зосереджував у районах Красного Яру, Воздвиженки, Новоторецька, Гродівки, Новогродівки, Селидового, Маринівки, Миролюбівки та Михайлівки.

На Курахівському Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Гірника, Цукуриного, Желанного Другого, Георгіївки, Катеринівки та Костянтинівки. Загалом ворог 28 разів намагався прорвати українську оборону на цьому напрямку.

На Времівському окупанти здійснили шість атак поблизу Вугледару.

На Оріхівському відбулося два безрезультатні для ворога бойові зіткнення неподалік Роботиного.

На Придніпровському росіяни провели один невдалий штурм, отримавши відсіч.

Сили оборони України продовжують операцію в Курській області. За наявною інформацією, за минулу добу ворог завдав по Курщині 16 авіаційних ударів з використанням 27 керованих авіаційних бомб.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Оперативна обстановка — без суттєвих змін.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, активізував діяльність авіації. З території РФ здійснював обстріли по Брускам, Малушиному, Павлівці, Журавці, Великій Писарівці, Бояро-Лежачам та низці інших прикордонних населених пунктів.

Українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам значних втрат в техніці та живій силі, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж усієї лінії фронту та в тилу.

За минулу добу авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, двох артилерійських системах, одній системі протиповітряної оборони та пункту управління російських загарбників.

Читайте також: Армія РФ намагається вирівняти лінію зіткнень біля Покровська, погіршити логістичні можливості ЗСУ, — Гетьман

Нагадаємо, минулої доби втрати російських загарбників становили 1 330 осіб. Також українські воїни знешкодили 16 танків, 30 бойових броньованих машин, 81 артилерійську систему, дві реактивні системи залпового вогню, 71 безпілотник оперативно-тактичного рівня, 79 автомобілів, дві важкі вогнеметні системи та одиницю спеціальної техніки.

Прямий ефір