Ми не хочемо вплутуватися у війну з Ліваном, але він захоплений терористичною організацією “Хезболла”, — президент Ізраїлю

Ізраїль. Фото: gettyimages.com

Проіранське угруповання “Хезболла” з Лівану випустило по території Ізраїлю понад сотню ракет, більшість із яких перехопили. Під атакою опинилися цивільні райони, заявили в ЦАХАЛ, повідомляє FREEДОМ.

“Хезболла” це заперечує і стверджує, що метою був військовий завод у районі Хайфи. Також минулої ночі ліванське угруповання запустило ракети в бік авіабази “Рамат-Давид” на півночі Єврейської держави.

У відповідь армія Ізраїлю атакувала військові об’єкти бойовиків на півдні Лівану. Знищено тисячі установок терористів, якими вони планували обстрілювати ізраїльську територію. Тим часом для жителів Хайфи та північних районів Ізраїлю ввели нові обмеження, оскільки країна готується до ймовірного широкомасштабного нападу “Хезболли”.

“Ми не хочемо вплутуватися у війну з Ліваном, але Ліван захоплений терористичною організацією, яка також є політичною партією в Лівані, під назвою “Хезболла”. Вона озброєна до зубів іранською імперією зла. І всі ці лідери були знищені в п’ятницю внаслідок ізраїльської атаки. Всі ці лідери зібралися разом, щоб почати ту саму жахливу атаку, яку 7 жовтня здійснив ХАМАС”, — сказав президент Ізраїлю Іцхак Герцог.

Читайте також: Частота взаємних атак Ізраїлю і “Хезболли” значно зросла — ситуація на Близькому Сході загострюється (ВІДЕО)

Прямий ефір