Росармія продовжує знищувати Покровськ — будні прифронтового міста (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот відео: uatv.ua

Російські війська масово обстрілюють Покровський район Донецької області. Щодня внаслідок цих атак є поранені чи загиблі мирні жителі. Минулої ночі росіяни завдали по Покровську кілька авіаційних ударів. Про те, які наслідки для міста мають ці атаки, повідомляє FREEДOM.

Минулу ніч у Покровську місцеві назвали справжнім пеклом. З настанням темряви у різних районах міста лунали вибухи.

На гуртовому міському ринку російська авіабомба в тріски рознесла кілька торгових павільйонів, вантажних автомобілів і приватних будинків поблизу.

Син літньої сімейної пари Віктор розповів, що уламки снарядів знайшов поряд із ліжком своїх батьків, і досі не може повірити, що вони не отримали травм.

“Не розумію, як. Усе в склі. Ось батька ліжко тут, усі шибки там. Я не знаю сам, як без подряпин”, — розповів він.

А житло ще одного мешканця Покровська за останні три дні двічі посікло уламками російських снарядів. Після першого обстрілу, каже Юрій, пошкодило пару вікон, а після другого в будинку нічого вцілілого не лишилося.

“Раніше, коли почалася війна, ось ця південно-західна частина, невеликий кут і ракети постійно на той бік летіли. Чи то на Київ, чи то на Дніпро, і я якось звик. Вони невисоко, але гуде досить страшнувато, а тут це ще додалося гууу, бабах, — розповів Юрій.

Попри торгові точки, що тліють від пожежі, місцеві жителі приходять на ринок, оскільки в місті залишилося дуже мало працюючих продуктових магазинів. Всі купують швидко, тому що на це є всього чотири години й знову починається комендантська година.

“Ось глянув на ці руйнування на ринку, і все, шлунок ойкнув, а жити треба, вже 85 років. Виходимо лише з 11 до трьох. Тільки так, а інакше не можна, — розповіла мешканка Покровська Римма Василівна.

Пошкодження від обстрілів зафіксували минулої ночі і в інших районах міста. У центрі зруйновано декілька адміністративних будівель.

“А це вже центр міста. Пряме влучання у вищий навчальний заклад, який не працює з початку повномасштабної війни, — прокоментувала руйнування у місті кореспондентка Альона Грамова.

Покровськ російські війська обстрілюють як вдень, так і вночі. Ті, хто не має особистого транспорту, пересуваються містом пішки, бо громадський уже не ходить. Наприклад, Тетяні від роботи додому потрібно пройти близько чотирьох кілометрів.

На сьогодні місто відключено від водо- та газопостачання. Регулярні перебої з електрикою та мобільним зв’язком. До фронту — лише близько семи кілометрів. Евакуація мирного населення продовжується, але не всі готові виїхати.

“Річ у тому, що у мене сім котів та ще сусідські приходять їсти, а вони ж без мене пропадуть”, — розповідає мешканець Покровська Юрій.

Незвично сьогодні бачити спорожнілий Покровськ, адже зовсім нещодавно це місто було справжнім притулком для жителів регіону з інших населених пунктів, але з іншого боку, можна сміливо говорити про те, що тут добре минула масова евакуація, адже як тільки ситуація погіршилась, тисячі людей стали залишати місто. За даними місцевої влади, менше 15 тисяч людей, як і раніше, залишаються в Покровську.

Читайте також: Росія завдала ударів по Хмельницькій, Полтавській та Донецькій областях — є загиблі

Прямий ефір