На Покровському та Курахівському напрямках зберігається складна ситуація — карта війни за 22 вересня (ВІДЕО)

Від початку доби на фронті відбулося 65 бойових зіткнень. Про це сьогодні, 22 вересня, у вечірньому зведенні повідомив Генеральний штаб Збройних сил України (ЗСУ), інформує FREEДОМ.

За добу від терористичних атак російських окупантів постраждала низка мирних населених пунктів Сумської та Чернігівської областей.

При цьому на фронті на Куп’янському напрямку противник протягом дня намагався просунутися в районах Петропавлівки, Глушківки та Лозової Харківської області. Також загарбники скидали авіабомби на Куп’янськ і селища навколо. На Краматорському напрямку українські захисники зупинили наступ противника біля Калинівки, Кліщіївки та Григорівки Донецької області. Однак найскладніша ситуація — на Покровському та Курахівському напрямках.

“Лобовий штурм росіян на Покровськ вдалося зупинити, просування умовне. Відбили позиції, відкотилися і на цьому все просування. Чергова спроба РФ обійти з флангів — з півночі та з півдня через Курахівський напрямок. Не в лоб, так із флангів просунутися на 2-3 км до Покровська, і буде відстань прицільного вогню кулеметів”, — прокоментував ситуацію на фронті військовий аналітик Олексій Гетьман.

Підсумки двох днів безперервних штурмів російських окупантів на Курахівському напрямку показали воїни 33-ї окремої механізованої бригади. Противник намагався наступати, залучивши 27 одиниць техніки, однак під час боїв втратив 16 із них, а ціла рота втратила понад 60 осіб особового складу.

Російські окупанти поблизу Костянтинівки Донецької області намагалися прорвати оборону 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади. Там в атаку кинули 35 бойових броньованих машин із десантом і дев’ять танків. Однак українські аеророзвідники вчасно виявили висування колони противника, після чого спрацювала артилерія бригади. Під час бою українські захисники знищили п’ять бронемашин із десантом, 50 загарбників було вбито або поранено. Окупантам довелося відступити.

Бійцям 3-ї штурмової бригади на Харківському напрямку за допомогою FPV-дронів вдалося знищити танк, шість вантажівок і загарбника на велосипеді. Одна з підбитих машин перевозила російську піхоту. Інших російських окупантів застали в полі та бліндажі. Також, щоб порушити зв’язок противника, українські захисники збили антену радіопередавача.

За даними Генерального штабу ЗСУ, росіяни продовжують обстрілювати власні території, зокрема Курську область. За останню добу противник завдав там 10 ударів, скинувши 12 авіабомб.

“Курська операція дуже багато чого розкрила — і в інформаційному плані, і у військовому, і психологічному. Армія РФ вразлива, не здатна захищати свою територію від зовнішньої інтервенції. Червоні лінії всі стерті. Хто ще в липні, на самому початку серпня міг уявити собі, що якась армія перетне кордони Російської Федерації без особливих наслідків? Ніхто, але це сталося”, — зазначив військовий оглядач Денис Попович.

Сили оборони України за минулу добу ліквідували 1,5 тис. російських солдатів. Загалом же з початку повномасштабного вторгнення РФ втрати російської армії перевищили 642 тис. Також українські військові знищили за добу 22 російські танки, 52 бойові бронемашини, 63 артилерійські системи і дві реактивні системи залпового вогню. Крім цього, Сили оборони України збили 67 безпілотників, а також вразили 57 одиниць автомобілів і спецтехніки противника.

Читайте також: Курахівський і Покровський напрямки пріоритетні для командування армії РФ, — Коваленко

Прямий ефір