Підтримувати Україну дорого, але її поразка коштуватиме набагато дорожче, — міністр оборони Німеччини

Борис Пісторіус. Фото: eurointegration.com.ua

Німеччині дорого обходиться підтримка України, але її поразка коштуватиме набагато дорожче. Про це сказав міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час дискусії, організованої німецькою газетою Die Zeit, повідомляє FREEДОМ.

Наступними жертвами Москви після України, на його думку, можуть стати в такому випадку Молдова та Грузія, й, можливо, країни Балтії. Війною проти України Путін знищує міжнародний порядок. Якщо дозволити йому досягти своєї мети, кремлівський диктатор вирішить, що Захід слабкий, і він може робити все, що хоче, наголосив Пісторіус.

“Ми маємо усвідомити, що якщо Україна програє цю війну через те, що ми чи Захід загалом перестанемо її підтримувати, то завтра України вже не буде. І так, підтримка України коштує дорого, але поразка українців обійдеться нам набагато дорожче. Не лише з погляду військової загрози з боку Путіна, а й через потік біженців з України, який це спровокує. Я вважаю, що нам слід продовжувати надавати українцям усю можливу підтримку. І водночас я вважаю, що ми маємо бути ще жорсткішими у наших санкціях щодо Росії”, — заявив міністр оборони ФРН.

Читайте також: Сприйняття Заходом ядерних погроз Кремля змінилося: про точку перелому розповів експерт з міжнародної безпеки

Нагадаємо, 100 млн євро для підтримки України додатково виділить Німеччина.

Прямий ефір