Мобілізація у РФ — це купівля “живого м’яса” за ціною від 2 до 12 млн рублів, — Подоляк

Могили російських солдатів. Фото: dialog.ua

Війна висмоктує з Росії не тільки військові, фінансові, економічні, політичні, а й людські ресурси. Про це сьогодні, 21 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

“Росія перебуває в пригніченому стані. Вона витрачає багато ресурсів на цю війну. Звичайно, ніхто в російському керівництві і близько не думав, що війна матиме саме такий вигляд, як вона сьогодні має, що вона вимагатиме таких витрат, що буде поступово призводити до знищення концепції російської держави в путінському виконанні”, — сказав він.

“Часткова мобілізація”, оголошена у РФ у вересні 2022 року, триває досі. На рекрутингові заходи витрачається дуже багато грошей. А в російських громадян сьогодні є тільки одна можливість до підвищення доходів — підписати контракт із Міноборони РФ і піти на війну.

“Це купівля в сім’ї “живого м’яса” за ціною від 2 до 12 млн рублів. Мається на увазі, що якщо людина гине на війні, то сім’я її отримує якісь виплати. А в Росії дуже багато депресивних регіонів, і їхні жителі йдуть на таку угоду з державою. У Росії дуже багато злиденних людей, яких можна відправляти на війну і таким чином утилізувати, що вирішуватиме й інші проблеми Путіна”, — пояснив Подоляк.

Росія не цінує своїх громадян, тому вона воюватиме саме кількісними показниками, тобто великою кількістю людей, яких можна буде відправляти на фронт часто без зброї, часто ставлячи за ними загороджувальні загони.

І в боротьбі з такою кількістю російського “гарматного м’яса” Україні може допомогти західне озброєння, особливо далекобійне.

“Якщо в нас буде інша кількість техніки та далекобійних інструментів, ми зможемо завдавати удари по місцях концентрації живої сили, щоб вона не була на лінії фронту. А також, звичайно, по техніці, по складах тощо. Це матиме важкі наслідки для Росії — в якийсь момент держава надірветься навіть у рамках своїх фінансових рекрутингових програм “м’ясо в обмін на гроші для сім’ї”, — резюмував радник глави ОПУ.

Читайте також: Кремль намагається заповнити втрати на фронті в умовах нестачі контрактників — подробиці (ВІДЕО)

Прямий ефір