Навколо плану перемоги України є багато подій, які визначать стратегію Заходу щодо РФ у майбутньому, — політтехнолог

Владимир Зеленский. Фото: president.gov.ua

26 вересня у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський зустрінеться з главою Білого дому Джо Байденом та кандидатами у президенти Камалою Гарріс та Дональдом Трампом. На цій зустрічі Зеленський планує представити конкретний план дій, який наблизить перемогу України та справедливий мир. Поки що говорити про план перемоги досить складно. Водночас можна відзначити, що він найімовірніше буде пов’язаний і з другим Самітом миру. Про це сьогодні, 21 вересня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак.

“Цілком логічно, що сьогодні через інформаційну безпеку план перемоги не розсекречується. У той самий час навколо плану концентрується дуже багато подій, які можуть супроводжувати стратегію Заходу щодо Російської Федерації надалі. Тобто йдеться про те, що з планом, можливо, пов’язаний другий Саміт миру та присутність на ньому Росії. З планом, можливо, пов’язаний дозвіл Україні використовувати далекобійну зброю на території РФ. Однак усе це лише припущення”, — зазначив політтехнолог.

За його словами, хоч би якими були конкретні пункти плану перемоги, вчора президент України дуже впевнено заявив про те, що він хотів би поставити крапку в цій війні, і пов’язав це з другим Самітом миру.

“Мені здається, це буде обов’язково присутнім в одному з пунктів плану. Зрозуміло, що цей план викликаний самою атмосферою передвиборчої кампанії в США та бажанням максимально ув’язати український інтерес у стратегії наступного президента Сполучених Штатів. Хоч би хто це був. Тому майбутня зустріч президента України буде саме із двома кандидатами”, — зазначив керівник Центру політичної розвідки.

Читайте також: Потрібно максимально збільшити ціну війни для РФ, щоб вона змушена була йти на переговори, — Фесенко щодо плану перемоги України

Прямий ефір