Головним напрямком для росіян став Курахівський — оцінка Романенка

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Силам оборони України вдалося збити наступальний імпульс противника на Покровському напрямку після перекидання резервів. Тепер головним для росіян став Курахівський напрямок, про що свідчать і дані Генерального штабу ЗСУ за минулу добу. Про це сьогодні, 21 вересня, в ефірі FREEДОМ сказав засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

“Знаємо, що за останній місяць вони [росіяни] концентрували свої зусилля саме на Покровському напрямку… Але після того, як Силам оборони України вдалося перекинути туди резерви, до трьох бригад, за оцінками західних фахівців, цей наступальний імпульс саме на Покровському напрямку був збитий. Противник зустрів серйозний опір і переорієнтувався на головний напрямок для них останнім часом, тобто тиждень десь, яким стало Курахівський”, — констатує гість ефіру.

Противник намагається просуватися на цьому напрямку на захід і південь, каже Романенко, де вже понад рік тримають оборону українські частини, і зазнає великих втрат. Він нагадав про 155 бригаду морської піхоти РФ, яку кілька разів відновлювали після боїв на цьому напрямку.

Просування росіян тут експерт оцінює як повільне, але бачить загрози.

“Є загроза заходу до наших оборонців, які утримують Вугледарську систему оборони, з північного сходу, тобто в тил і у фланг. І це, безумовно, є досить небезпечною тенденцією, з якою намагаються наші захисники боротися”, — зазначив Ігор Романенко.

Читайте також: Російські війська змінюють тактику: про ситуацію на Покровському напрямку розповів Маломуж

Нагадаємо, протягом минулої доби російські окупаційні війська майже 60 разів намагалися прорвати українську оборону на Курахівському напрямку. Це зараз найгарячіша ділянка фронту.

Читайте також: “Бойові дії не припиняються ні на хвилину”: про ситуацію на лінії зіткнень розповів Ступак

Прямий ефір