У шести областях України вночі працювала ППО — деталі відбиття російської атаки

Робота української ППО. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

25 засобів повітряного нападу застосувала російська армія цієї ночі проти України: балістичні та керовані авіаційні ракети, а також безпілотники типу Shahed, жодний з яких не досяг цілі. Про це сьогодні, 21 вересня, повідомили в Повітряних силах Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

По Дніпропетровщині росіяни вдарили чотирма балістичними ракетами “Іскандер-М”/KN-23 з окупованого Криму і Ростовської області РФ та п’ятьма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із повітряного простору окупованої частини Запорізької області. Також ворог випустив 16 ударних безпілотних літальних апаратів типу Shahed із Приморсько-Ахтарська та Курська, РФ.

Повітряний напад противника відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

“В результаті протиповітряного бою збито п’ять керованих авіаційних ракет Х-59/69 та 11 ударних БпЛА. Ще п’ять безпілотників внаслідок протидії РЕБ локаційно втрачені”, — повідомили в ПС ЗСУ.

Протиповітряна оборона цієї ночі працювала у Дніпропетровській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Одеській та Миколаївській областях.

Раніше повідомлялося, що російська армія атакувала Дніпро та Кривий Ріг — є загиблі та поранені мирні мешканці, зокрема діти.

Прямий ефір