Понад 210 боєзіткнень за добу: про ситуацію на найгарячіших напрямках фронту повідомив Генштаб 

Українські військові. Фото: Facebook/24 ОМБр ім. Короля Данила

Протягом минулої доби по всій лінії фронту зафіксовано 217 бойових зіткнень. Російська окупаційна армія завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ракетних ударів, застосувавши шість ракет, 73 авіаційних удари, залучивши 108 КАБів. Крім цього, ворог здійснив 5 300 обстрілів, 215 з них — із РСЗВ. Про це сьогодні, 21 вересня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони впродовж доби завдали вісім ударів по скупченнях живої сили ворога, уразили два пункти управління, один засіб протиповітряної оборони та сім артилерійських систем окупантів.

На Харківському напрямку росіяни провели три ворожі атаки в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку за добу окупанти здійснили 19 атак. Сили оборони зупинили усі штурмові дії ЗС РФ в районі населених пунктів Степова Новоселівка, Синьківка, Стельмахівка, Кругляківка та Лозова.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 10 атак загарбників поблизу Чернещини, Греківки, Дружелюбівки, Новосадового, Тернів та Зарічного. Основні зусилля ворог направляє у бік Невського, де провів ще вісім атак.

На Сіверському напрямку Силами оборони України відбито один штурм росіян поблизу Виїмки.

На Краматорському напрямку за підтримки авіації ворог дев’ять разів намагався прорвати оборону в районах Часового Яру, Калинівки, Іванівського та Білої Гори.

Неподалік від населених пунктів Дачне, Торецьк та Щербинівка на Торецькому напрямку ворог здійснив дев’ять атак.

36 ворожих штурмів українські захисники відбили на Покровському напрямку. Російські окупанти атакували в районі населених пунктів Зелене Поле, Маринівка, Красний Яр, Воздвиженка, Новоторецьк, Миролюбівка, Гродівка, Червоне, Селидове та Новогродівка.

Ворожі атаки на Курахівському напрямку Сили оборони відбивали поблизу населених пунктів Цукурине, Желанне Перше, Георгіївка, Гірник, Дальнє, Олександрівка, Катеринівка та Костянтинівка. Окупанти 58 разів намагалися прорвати оборону українських військ. Найбільш активно ворог діяв біля Георгіївки — провів за добу 21 штурм.

За підтримки авіації агресор 18 разів на Времівському напрямку атакував українські позиції біля Вугледара, Пречистівки, Новодарівки та Богоявленки.

На Оріхівському напрямку відбулось шість бойових зіткнень неподалік від Малої Токмачки, Лобкового та Новоданилівки.

Три атаки військ РФ не мали успіху на Придніпровському напрямку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка не змінилася. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

В Курській області за минулу добу авіація ворога завдала 22 авіаудари, скинувши при цьому 25 керованих авіабомб по території РФ.

Сили оборони продовжують завдавати російським загарбницьким військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення і в глибокому тилу.

Читайте також: Російські війська змінюють тактику: про ситуацію на Покровському напрямку розповів Маломуж

Нагадаємо, за минулу добу втрати Росії у війні проти України становили 1 440 військових.

Прямий ефір