Винищувачі Mirage для України модернізують для можливості застосування коригованих авіабомб, — Долінце

Винищувачі Mirage. Фото: gettyimages.com

Винищувачі Mirage, які Франція передасть Україні, модернізують для можливості застосування так званих коригованих авіабомб. Про це сьогодні, 20 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів експерт з питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце.

“Фінальний результат ми дізнаємося тільки після появи цих бортів в Україні, але водночас та інформація, яка вже озвучувалася, скоріш за все, йдеться про модернізацію цих бортів для можливості застосування так званих коригованих авіабомб. Які це будуть бомби, який їх буде перелік? Найімовірніше, якась частина озброєнь із того арсеналу, який використовує Франція”, — сказав він.

Експерт зазначив, що може йтися про модернізацію самого програмного комплексу, що дасть змогу використовувати Mirage як фактично багатоцільовий літак.

“Друге — звичайно, може знадобитися модернізація або бортових пілонів, фактично до яких ті чи інші види озброєння кріпляться, або, можливо, буде просто модернізація самого тільки програмного комплексу для того, щоб дати можливість пілотові з борту літака вводити, наприклад, координати цілей або, наприклад, керувати цією авіабомбою, фактично перевівши її з режиму вантажу в режим бойового застосування”, — сказав Долінце.

Читайте також: Mirage, F-16 і Gripen: особливості літаків оцінив Криволап

Прямий ефір