Понад 220 боєзіткнень відбулося на фронті за добу, найбільше — на Курахівському напрямку, — Генштаб ЗСУ

Українські військові. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 226 бойових зіткнень. Російська окупаційна армія завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 76 авіаударів, скинувши 115 КАБів. Крім цього, ворог здійснив понад 4 900 обстрілів, з них 192 — із реактивних систем залпового вогню. Про це сьогодні, 20 вересня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Українська авіація, ракетні війська та артилерія завдали 26 ударів по районах зосередження особового складу та техніки росіян, а також уразили два пункти управління, три засоби ракетних військ та артилерії, два засоби ППО та три пункти управління БпЛА.

На Харківському напрямку відбулося три бойових зіткнення біля Вовчанська та Тихого.

На Куп’янському напрямку росіяни атакували 13 разів. Сили оборони відбивали штурмові дії ворога біля Синьківки, Стельмахівки та Глушківки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 28 разів неподалік від Макіївки, Чернещини, Невського та Торського.

На Сіверському напрямку відбулось вісім боєзіткнень. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки та Виїмки. 

На Краматорському напрямку російські окупанти атакували три рази в районі Курдюмівки та Іванівського.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 14 атак неподалік від Торецька, Щербинівки та Неліпівки.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 41 штурмову дію в районі населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьк, Гродівка, Миролюбівка, Миколаївка, Новогродівка та Маринівка, де загарбники за підтримки авіації намагалися витіснити підрозділи ЗСУ із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих атак — поблизу Новогродівки та Маринівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 63 атаки біля Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки, де росіяни намагалися прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку ворог здійснив шість штурмових дій біля Вугледара, Рівнополя та Катеринівки.

На Оріхівському напрямку окупанти й надалі намагаються вибити українські підрозділи з позицій. Шість атак росіян не мали успіху в районі П’ятихаток, Роботиного та в напрямку Новоандріївки й Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку відбулося три бойових зіткнення з ворогом в острівній зоні дельти Дніпра.

На Гуляйпільському напрямку ситуація суттєвих змін не зазнала. 

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Сили оборони України продовжують операцію в Курській області. Авіація ворога продовжує бомбардувати власну територію. За минулу добу російські літаки завдали 18 авіаударів, скинувши 27 КАБів.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Читайте також: “Бойові дії не припиняються ні на хвилину”: про ситуацію на лінії зіткнень розповів Ступак

Нагадаємо, протягом минулої доби Росія втратила ще 1 340 військових. Також Сили оборони знищили 20 російських танків, 39 бойових броньованих машин, 35 артилерійських систем та понад 50 дронів.

Прямий ефір