На фронті — понад 180 боєзіткнень, авіація РФ продовжує рівняти з землею свої села та міста у Курській області, — Генштаб ЗСУ

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на фронті залишається складною. Російська армія, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує українські позиції. Сили оборони стримують натиск окупантів, завдають ворогу максимальних втрат. Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 187 бойових зіткнень. Про це сьогодні, 19 вересня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Російська армія за минулу добу завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах:

  • три ракетні удари із застосуванням п’яти ракет;
  • 79 авіаударів, зокрема скинувши 127 КАБів. 
  • здійснила понад 4 580 обстрілів, з них 154 — із реактивних систем залпового вогню та залучила для ураження понад 1 450 дронів-камікадзе.

Сили оборони завдають російським окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу. Так, ракетні війська і артилерія впродовж минулої доби уразили два пункти управління, три райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки російських загарбників та один інший важливий об’єкт.

На Харківському напрямку ворог намагався двічі штурмувати в районах населених пунктів Вовчанськ і Тихе. Також по житлових районах та цивільній інфраструктурі Вовчанська авіація противника завдала ударів КАБами. Крім цього, росіяни атакували керованими авіаційними бомбами та балістичними ракетами місто Харків, внаслідок чого постраждало мирне населення та цивільна інфраструктура  

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 15 атак загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії неподалік від Синьківки, Кругляківки, Стельмахівки та Піщаного.

На Лиманському напрямку ворог атакував 18 разів. Намагався вклинитися в українську оборону поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Невського, Макіївки, Новосадового та Білогорівки.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали три штурмові дії росіян поблизу Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки.

На Краматорському напрямку російські окупанти атакували чотири рази біля Часового Яру, Ступочок та Білої Гори.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 12 атак неподалік від Дачного, Неліпівки, Торецька та Щербинівки.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 46 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Красний Яр, Гродівка, Новогродівка, Маринівка, Миролюбівка та Михайлівка. Найбільша концентрація ворожих атак — поблизу Новогродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 40 ворожих атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися поблизу населених пунктів Костянтинівка та Георгіївка. Окрім того, ворог атакував у бік Цукуриного, Українська, Дального та Желанного Першого.

На Времівському напрямку ЗС РФ провели сім штурмів українських позицій в районі Катеринівки, Богоявленки, Солодкого та Золотої Ниви. Окупанти активно використовували для ударів на напрямку штурмову і бомбардувальну авіацію.

На Гуляйпільському напрямку російські загарбники безуспішно атакували в районі Гуляйполя.

На Оріхівському напрямку окупаційні війська п’ять разів штурмували позиції Сил оборони в районі Малої Токмачки та Новоданилівки.

Також п’ять разів ворог безуспішно атакував українських оборонців на Придніпровському напрямку.

Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує рівняти з землею свої села та міста. За минулу добу російські літаки завдали 19 авіударів 39-ма КАБами по власній території.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Читайте також: Російські окупанти видихнулися у своєму весняно-літньому наступі: ознаки озвучив Варченко

Нагадаємо, Сили оборони України використали ситуацію з перекиданням російських резервів для захисту Курської області РФ та змогли повернути під свій контроль Вовчанський агрегатний завод у Харківській області.

Прямий ефір