Два проєкти у сфері ядерної безпеки реалізує Україна спільно з Норвегією

Прапори України та Норвегії. Фото: focus.ua

Ядерні регулятори України та Норвегії розпочали реалізацію двох спільних проєктів. Про це сьогодні, 18 вересня, повідомили в Державній інспекції ядерного регулювання України, інформує FREEДОМ.

Перший проєкт регламентує безпечне поводження з неядерними природними радіоактивними матеріалами, а другий спрямований на посилення системи аварійної готовності та реагування на радіаційні аварії. Він передбачає передачу відповідного програмного забезпечення та проведення навчання українських фахівців.

“Хочу висловити велику подяку Норвезькому агентству з радіаційної та ядерної безпеки, яке залишається одним із найнадійніших наших партнерів, за постійну підтримку Держатомрегулювання, що є особливо важливим в умовах повномасштабного вторгнення РФ до України, яке триває і створює серйозні виклики як для України, так і загалом для світової спільноти. Ми впевнено можемо говорити про ефективність нашої співпраці, адже це підтверджено низкою успішно реалізованих спільних проєктів”, — заявив голова Держатомрегулювання Олег Коріков під час 68-ї Генеральної конференції МАГАТЕ у Відні.

Читайте також: Росія створює прямі загрози для ядерної та радіаційної безпеки, — Галущенко

Прямий ефір