Єврокомісія запустила процедуру стягнення з Угорщини штрафу на суму 200 млн євро

Балаж Ужварі. Фото: uatv.ua

Угорщина порушила правила надання притулку на території Європейського Союзу, за що Єврокомісія оштрафувала її на суму 200 млн євро. Наразі розпочався процес стягнення коштів. Про це сьогодні, 18 вересня, на брифінгу в Брюсселі розповів представник Єврокомісії з питань бюджету Балаж Ужварі, повідомляє FREEДОМ.

“Що стосується штрафу в 200 млн євро, то 15-денний термін закінчився вчора. Це означає, що комісія відповідно до застосовних правил переходить до того, що ми називаємо процедурою компенсації. Отже, ми збираємося відняти 200 млн євро з майбутніх платежів із бюджету Європейського Союзу, призначених для Угорщини”, — розповів він.

Представник Єврокомісії додав, що зволікання з виплатою штрафу призвело до того, що з Угорщини додатково планують стягнути 93 млн євро. По 1 млн євро за кожен день із затримкою виплат.

“Ми зараз відправили перший запит на оплату. Цей запит стосується періоду в 93 дні. Починаючи з 13 червня, коли суд виніс рішення про накладання штрафу, до 13 вересня. Таким чином, це період у 93 дні, протягом якого застосовується щоденний штраф у розмірі 1 млн євро”, — додав Ужварі.

Читайте також: Тіньовий флот РФ для експорту нафти несе загрозу світовій екології, — спецпосланець Євросоюзу

Нагадаємо, ще 2020 року суд Європейського Союзу в Люксембурзі визнав, що Угорщина не дотримувалася загальної політики ЄС щодо надання міжнародного захисту. 13 червня цього року суд Європейського Союзу наклав на Угорщину штраф.

Прямий ефір