Сили оборони скористалися ситуацією й відбили у російський окупантів агрегатний завод у Вовчанську, — Маломуж

Зруйнований Вовчанськ. Фото: Костянтин і Влада Ліберови

Сили оборони України використали ситуацію з перекиданням російських резервів для захисту Курської області РФ та змогли повернути під свій контроль Вовчанський агрегатний завод у Харківській області. Про це сьогодні, 18 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив генерал, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

“Насамперед причина та, що вони дійсно перекинули частину резервів, які повинні були штурмувати Вовчанськ, тим більше, як вони кажуть, надати допомогу тим групам, які перебували на агрегатному заводі. Цих резервів практично немає. Тому ми використовуємо ситуацію, що там велике виснаження, завдавали вогневі удари. Частина представників противника відійшла — у різний спосіб проривалися, пересувалися, просочувалися, тому що немає суцільної лінії їхнього контролю, оточення. Частина загинула, невелика частина здалася в полон. Тому різні варіанти вирішення цього завдання вийшли. Ось, відповідно, найголовніший факт, що ми вже володіємо заводом, володіємо територією”, — сказав він.

Генерал наголосив, що противник зазнав невеликих втрат, тому що на зазначеній ділянці залишилася мінімальна кількість російських окупантів.

“Не бачачи підтримки, вони намагалися відійти або втекти. Тому в даній ситуації операція завершилася. Я прямо скажу, якщо використовуємо такий потужний вогневий тиск, поетапний, й без підтримки ворог довго витримати не міг”, — зазначив Маломуж.

Читайте також: Найбільше боєзіткнень — на Курахівському та Покровському напрямках: про ситуацію на фронті повідомив Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, за минулу добу втрати росіян на фронті становили 1 130 солдатів. Сили оборони також знищили 25 артилерійських систем, 25 безпілотників та 45 одиниць автомобільної техніки.

Прямий ефір