РФ атакувала Україну ракетами та 52 дронами — у Кропивницькому загинула людина

ЗСУ. Фото: zsu.gov.ua

Росія сьогодні вночі, 18 вересня, атакувала Україну трьома ракетами Х-59 і 52 дронами. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на інформацію Повітряних сил ЗСУ.

“У ніч на 18 вересня російські окупанти завдали удару трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 з повітряного простору окупованої території Херсонської області та 52 ударними БпЛА із районів Курськ, Єйськ”, — йдеться у повідомленні.

До відбиття повітряного нападу росіян залучались: авіація, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

“В результаті протиповітряного бою збито 46 ударних БпЛА”, — поінформували у Повітряних силах.

Крім того, через активну протидію засобів РЕБ Сил оборони України, п’ять БпЛА локаційно втрачені, ще один ворожий ударний дрон полетів у Росію.

Внаслідок протидії керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей, додали у Повітряних силах. 

Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Херсонській, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Вінницькій, Сумській та Полтавській областях.

Внаслідок російської атаки у Кропивницькому, за даними очільника ОВА, пошкоджено кілька житлових будинків. В одному з дворів сталася пожежа. Є загиблий. Крім того, легкі поранення отримала 90-річна жінка.

Читайте також: Постраждали четверо рятувальників і двоє цивільних: армія РФ завдала авіаудару по Харкову

Нагадаємо, 51 ударний безпілотник запустила російська армія по Україні минулої ночі. Атакувала з Курська, Приморсько-Ахтарська та мису Чауда у тимчасово окупованому Криму. 

Прямий ефір