Вдвічі знизилася кількість ворожих штурмів на ділянці оборони 59-ї ОМПБр на Покровському напрямку — деталі від Цехоцького

Сергій Цехоцький. Скріншот: uatv.ua

Росія, як і раніше, концентрує зусилля на Курахівському та Покровському напрямках у Донецькій області. Проте порівняно із серпнем, який був піковим за кількістю ворожих штурмів, їхнє число на ділянці оборони 59-ї окремої мотопіхотної бригади (ОМПБр) ім. Якова Гандзюка знизилося щонайменше вдвічі. Про це сьогодні, 17 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав офіцер бригади Сергій Цехоцький.

“Вони [росіяни] концентрують максимальні зусилля для того, щоб виконати завдання та цілі так званої “СВО”. Щодня — штурми, вночі — штурми. Єдине, що все-таки ті зусилля, які мали на початку, ми говоримо зараз про серпень, коли вони максимальну кількість кинули піхоти, їх щодня ставало менше. І сьогодні точно можна сказати, що мінімум вдвічі кількість штурмів зменшилася. Я говорю зараз безпосередньо про ділянку, де наша бригада тримає оборону”, — розповів гість ефіру.

За його словами, у загарбників зменшився ентузіазм, який вони демонстрували на початку своєї Покровської операції.

“Немає того піднесення морального. Чому? Тому що всі поля засіяні їхніми трупами. Все те саме повторюється, як і було раніше. Трупи не забирають. Вони все це бачать. І майстерність усіх наших підрозділів, але я говорю насамперед про наших піхотинців, які штурм за штурмом відбивають, причому переважаючі сили противника, теж не може не давати свого результату”, — зазначив Цехоцький.

Оцінюючи ресурси окупаційних військ на ділянці оборони 59-ї ОМПБр, офіцер зазначив, що боєприпаси у противника є. Кількість обстрілів то збільшується, то зменшується, однак у середньому за добу їх багато.

“По наших позиціях йде в середньому 150 обстрілів з артилерії та приблизно 200 БпЛА запускається у наш бік плюс-мінус щодня. З них половину БпЛА ми садимо. Зрозуміло, що зупинити артилерійський снаряд, що летить з танка, ми не можемо. На жаль. Цього добра в них достатньо. Поки що. По людях скажу, що якщо в серпні справді хвилі йшли піхоти, я стільки не бачив за весь час, хвиля за хвилею, то зараз вони більш економно почали підходити до цього питання. Намагаються пересуватися групами по дві людини і збиратися у певному місці для того, щоб потім у кількості 10-12 осіб розпочинати якийсь штурм. У будь-якому випадку їх стає менше”, — сказав Сергій Цехоцький.

Читайте також: 42 російські атаки відбито на Курахівському напрямку, 40 — на Покровському

Нагадаємо, минулої доби втрати російських загарбників становили 1 020 осіб. Також українські воїни знешкодили два танка, шість бойових броньованих машин, шість артилерійських систем, одну реактивну систему залпового вогню, 66 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 27 автомобілів та одиницю спеціальної техніки окупантів.

Читайте також: “Гарматне м’ясо” використовується максимально: ситуацію на напрямках у Донецькій області оцінив Братчук

Прямий ефір