На Покровському напрямку російські окупанти практично не використовують бронетехніку — причини назвав Селезньов

Знищена російська техніка. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Оборонна промисловість РФ не здатна повністю забезпечити потреби російських окупантів. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий експерт Владислав Селезньов.

Він зазначив, що зараз на Покровському напрямку противник практично не використовує свою бронетехніку.

“Її фізично там немає. Але при цьому техніка активно використовується на Курахівському напрямку, який на даному етапі є більш пріоритетним для російського генералітету. Чому? Очевидно, противник намагається посилити фланги, південний фланг російського угруповання, яке діє на Покровському напрямку, щоб гарантувати безпеку передових штурмових підрозділів російської армії, яка наразі перебуває приблизно на відстані 10 кілометрів від Покровська”, — сказав експерт.

Водночас Селезньов вважає, що навряд чи російському командуванню слід розраховувати на те, що росіяни у відчутній перспективі зможуть наблизитися впритул до Покровська. За його словами, це пов’язано з фактором ресурсів.

“Російська армія діє на межі своїх можливостей… Це означає, що, найімовірніше, противник у найближчій перспективі буде буквально змушений брати оперативну паузу для того, щоб упродовж досить тривалого періоду накопичувати свої сили й засоби, поповнювати поріділі штурмові підрозділи особовим складом, технікою, озброєнням. Де вони це візьмуть? Питання досить непросте. Російська оборонна промисловість не здатна повністю забезпечити потреби російських окупантів. Ну а, відповідно, поставки з країн-сателітів — або ж з Північної Кореї, або ж з Ісламської Республіки Іран, навряд чи зможуть повністю закрити дірки в російських потребах тих самих сил і засобів”, — сказав Селезньов.

Читайте також: Курахівський напрямок — найгарячіший: найактивніше підрозділи РФ намагалися просунутися в районах Костянтинівки та Георгіївки

Нагадаємо, минулої доби втрати російських загарбників становили 1 060 осіб. Також українські воїни знешкодили три танки, вісім бойових броньованих машин, 14 артилерійських систем, одну реактивну систему залпового вогню, 29 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 28 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки окупантів.

Прямий ефір