Росіяни активізувалися на Придніпровському напрямку — подробиці

Ситуація в Херсонській області. Ілюстрація: deepstatemap.live

Російські окупаційні війська активізували штурми на Придніпровському напрямку. Вони намагаються зайняти вигідніші позиції та наблизитися до Херсона. Про це напередодні в ефірі марафону “Єдині новини” розповів речник Оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій, передає FREEДОМ.

За його словами, армія РФ перекидає додаткові війська на цю ділянку фронту.

“На Херсонщині противник намагається проводити штурмові дії на багатьох островах, зокрема у гирлі Дніпра, а також вище за течією вздовж лівого берега, де підрозділи ЗСУ утримують плацдарми. Багато російських окупантів із різних підрозділів залучено до завдань на лівобережжі Дніпра та на островах. Армія РФ сподівається наблизитися до Херсона на відстань ближчих обстрілів, хоча там і так активно застосовує і артилерію, і ударні безпілотники. Українські військові працюють над тим, щоб зірвати її плани”, — сказав речник Оперативно-стратегічного угрупування військ “Таврія”.

Читайте також: Загинули четверо людей: армія РФ обстріляла Запорізьку, Дніпропетровську та Херсонську області (ФОТО)

Нагадаємо, протягом минулої доби на Придніпровському напрямку російські загарбники атакували українські позиції вісім разів. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

Прямий ефір