РФ намагається стабілізувати ситуацію в Курській області за допомогою перекидання військ із фронту, — Братчук

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Спостерігається динаміка перекидання військ РФ із фронту в Курську область. Наразі в армії РФ немає ресурсів для того, щоб стабілізувати ситуацію. Про це сьогодні, 13 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Сьогодні російське угруповання військ у розмірі 35 або 40 тис. перебуває у Курській області. Бачимо динаміку, що російські бойові частини перекидаються з південних регіонів, ми говоримо про Запорізьку і Херсонську області. Є інформація про те, що ще один із батальйонів перекинуто з лівого берега Херсонської області — це 1044-й мотострілецький полк. Це тільки один факт того, що сьогодні відбувається і буде відбуватися. Це відповідь на те запитання, які функції та завдання виконує наша Курська кампанія”, — сказав він.

Експерт упевнений, що Росія не зможе за допомогою тих сил, які перекидаються в Курську область, стабілізувати ситуацію.

“Сили відтягуються, ворог намагається стабілізувати ситуацію. Ба більше, вести активні дії противник сьогодні не може, тому що ті частини, які були зібрані, “пошарпані” в Україні на різних напрямках. І найближчі кілька днів точно не зможуть внести жодні корективи в ті дії, які Росія проводить на своїй же території. Тому динаміка сьогодні очевидна”, — розповів він.

Братчук зазначив, що у Росії недостатньо ресурсу армії, у зв’язку з чим може бути оголошена загальна мобілізація.

“Нескінченного, як стверджувала Російська Федерація, резерву, ресурсу у них сьогодні немає. Найімовірніше, намагатимуться проводити загальну мобілізацію, яка зараз проводиться приховано та в інших формах”, — резюмував він.

Читайте також: На Курахівському та Покровському напрямках зафіксовано найбільшу кількість штурмів — карта війни за 13 вересня (ВІДЕО)

Прямий ефір