Співпраця між Росією та Іраном, що зростає, загрожує європейській безпеці, — Блінкен

Ентоні Блінкен. Фото: president.gov.ua

Допомогу Україні в боротьбі проти агресії Росії, а також ситуацію на Близькому Сході в Лондоні обговорили держсекретар США Ентоні Блінкен, британський прем’єр Кір Стармер, міністр закордонних справ Сполученого Королівства Девід Леммі та інші чиновники, повідомляє FREEДОМ.

Глава Державного департаменту США під час пресконференції з журналістами також акцентував на зміцненні військового співробітництва Тегерана і Москви.

“Росія вже отримала партії цих [іранських] балістичних ракет і, найімовірніше, застосує їх проти України та українців найближчими тижнями. Співпраця між Росією та Іраном, що зростає, загрожує європейській безпеці та демонструє, як дестабілізуючий вплив Ірану виходить далеко за межі Близького Сходу. [Разом із міністром закордонних справ Британії Девідом Леммі] ми вирушимо до Києва цього тижня. Зараз в Україні розпал інтенсивного осіннього сезону бойових дій. А Росія продовжує нарощувати свою агресію, агресію проти мирних мешканців, проти критичної інфраструктури і, звісно, проти українських сил. Ми бачимо, як вона посилює свої атаки на міста, на людей, націлюється на енергетичну інфраструктуру, електропостачання — і це напередодні найхолодніших місяців. Це зимовий план Володимира Путіна з перетворення енергії та електрики на зброю”, — сказав Блінкен.

Він також анонсував зустріч президента США і прем’єр-міністра Великої Британії. За словами держсекретаря, цього тижня Джо Байден і Кір Стармер обговорять дозвіл Збройним силам України (ЗСУ) завдавати ударів західною зброєю по військових об’єктах на території Росії.

Читайте також: Якщо Іран передав Росії балістичні ракети, будуть наслідки, — речник МЗС

Прямий ефір