Два рівні захисту від ударів армії РФ мають 85% об’єктів енергетики в Україні — деталі від Шмигаля

Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua

85% об’єктів енергетики в Україні забезпечені двома рівнями захисту від ударів російськими дронами та уламками ракет. Про це сьогодні, 10 вересня, під час пресконференції заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє FREEДОМ.

Він зазначив, що перший рівень захисту — це габіони з піском, другий — потужні залізобетонні конструкції. Крім цього, об’єкти критичної інфраструктури перебувають в зоні покриття установок ППО. А відновлювати вже пошкоджені об’єкти генерації Києву допомагають міжнародні партнери.

“За рахунок коштів фонду підтримки української енергетики акумулювали 560 млн євро, профінансували закупівлю обладнання розподіленої генерації загальною потужністю 170 МВт. Також партнери з усіх сусідніх країн дали фактично нам зі старих, радянського типу електростанцій обладнання, і зараз фактично ми відновлюємо і теплову енергетику, і гідроенергетику там, де ворог її розбив або пошкодив. Важливо забезпечити це відновлення”, — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що 80% шкіл і 100% лікарень в Україні забезпечені генераторами.

Читайте також: ЄС виділяє ще 40 млн євро для допомоги вразливим групам українців на тлі російських атак на енергосистему країни

Нагадаємо, 44 млн євро Швеція направить Україні на підтримку тепло- та енергопостачання.

Прямий ефір