У Курській області Росія килимовими бомбардуваннями знищує свої населені пункти, — Селезньов

Владислав Селезньов. Фото: investigator.org.ua

Курська операція ЗСУ продемонструвала, що армія РФ килимовими бомбардуваннями знищує свої населені пункти та не зважає на супутні втрати. Про це сьогодні, 10 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

Він звернув увагу, що повідомлення офіційних спікерів української армії щодо операції в Курській області вкрай скупі, а інформація російських чиновників та пропагандистів суперечлива.

“Безумовно, там відбуваються досить запеклі бойові зіткнення. Комплекс сил та засобів української армії вже зараз відтягує на себе величезну кількість ворожих ресурсів. І вже зараз ми фіксуємо наступний факт: російська армія, російська авіація, насамперед, системно й методично знищує свої населені пункти. Знищує в рамках килимових бомбардувань. До цієї місії приєднуються й російські ж артилеристи, які ведуть килимові бомбардування та завдають артилерійських ударів по населених пунктах, де все ще перебувають громадяни Російської Федерації. Про що це говорить? Росіяни абсолютно не звертають уваги на так звані супутні втрати”, — сказав Селезньов.

Він підкреслив, що фактично РФ розписалася у власній нездатності якісно організувати заходи цивільної оборони.

“Що ж стосується перспективи російсько-українського протистояння на території Курської області, то тут, як на мене, відповідь очевидна — все залежатиме від ресурсів. Якщо росіяни зможуть натягнути достатню кількість сил та засобів для того, щоб заблокувати розширення українського плацдарму на території Курської області, якщо вони будуть здатні організувати ефективні контрнаступальні дії…”, — сказав військовий експерт.

Селезньов вважає Курську операцію складовою дій української армії в рамках стратегічної оборони.

“І навіть якщо нам доведеться там проводити маневрену оборону, у будь-якому разі втрати російської армії будуть катастрофічного формату та рівня”, — прогнозує він.

Читайте також: Курській операції — уже місяць: експерти підбили підсумки і склали прогнози

Нагадаємо, вже місяць Україна утримує контроль над сотнею населених пунктів у Курській області. Там російське командування кинуло в бій строковиків — без відповідної екіпіровки, підготовки та озброєння.

Прямий ефір