Повідомлення про постачання іранських ракет Росії прокоментував радник глави ОП

Ілюстративне фото: unian.net

У тому, що стосується постачання іранських ракет Росії, необхідно дочекатися офіційних підтверджень від українських військових та розвідки, а вже після цього вчиняти якісь юридичні дії. Тим більше, що МЗС України вже попередило Тегеран про різкий обвал двосторонніх відносин між країнами у разі таких постачань. Про це у коментарі FREEДОМ сказав радник глави Офісу президента (ОП) України Михайло Подоляк.

До заяв самого Ірану, який вустами депутата підтверджує постачання, вустами МЗС спростовує, радник голови ОП ставиться скептично.

“Безумовно, іранські депутати робитимуть бравадні заяви, як і багато хто в Ірані. Вони хочуть показати свою вагу, свою силу… Це така інформаційна гра, швидше за все. Що стосується Міністерства закордонних справ Ірану, то, звичайно, вони все відкидають так само, як вони спростовували передачу Росії “Шахедов”, або навіть участь у побудові заводів, тієї ж “Алабуги”, або передачу технологій побудови тих же “Шахедів”, — каже Подоляк.

Водночас він вважає, що у разі підтвердження передачі Тегераном Москві балістичних ракет не варто розраховувати на жорстку та виразну реакцію міжнародної спільноти.

“Бо такої ж реакції, жорсткої, виразної, не було по відношенню до Північної Кореї, передачі тих же численних ешелонів зі снарядами 152-122 калібру. Єдине, на мій погляд, що може зробити міжнародна спільнота, це ще більш об’ємні санкції накласти на той же Іран і ту ж Росію… І, відповідно, чітко позначити кількістю і швидкістю передачі техніки нам те, що вони на це реагуватимуть жорстким чином. Знову ж таки, дозвіл на будь-які удари по території Росії”, — додав Михайло Подоляк.

Читайте також: Передача іранської балістики Росії — що відомо і реакції (ВІДЕО)

Прямий ефір