Основна маса населення РФ блокує будь-яку інформацію про події в Курській області, їм просто наплювати, — Яковенко

Ігор Яковенко. Фото: espreso.tv

Населення прикордонних регіонів Російської Федерації розуміє все безумство того, що робить Путін. Але для основної маси громадян РФ те, що відбувається у Курській області, не має значення. Для переважної більшості населення це щось, що відбувається десь на околиці й незрозуміло навіщо. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився російський журналіст і соціолог Ігор Яковенко сьогодні, 8 вересня.

“Щоразу, коли вимовляють слова “російський народ”, “російське суспільство”, я трошки внутрішньо чиню опір. Бо вважаю, що ні того, ні іншого не існує. Існує населення Росії, атомізоване, дуже різне. І думаю, що населення Курської області, якщо вони звертають увагу на якісь слова Путіна, то у них явно щось всередині протестує”, — сказав Яковенко. 

Загалом населення Росії досить байдуже, вважає соціолог.

“Одна з найголовніших системоутворювальних ознак масової свідомості населення Росії — це відсутність емпатії. Наплювати. Просто наплювати. Плювати на те, що відбувається у Курській області. Для переважної більшості населення Росії це щось, що триває десь на околиці, незрозуміло навіщо”, — акцентував Яковенко.

За його словами, основна маса просто блокує будь-яку інформацію про те, що відбувається в Курській області.

“Адже якщо дійсно до кінця додумати й до кінця прийняти цю інформацію, запустити її вглиб себе, у свою душу, свідомість, то виходить аж надто важка історія. Виходить — необхідно визнати очевидне. Те, що Путіну, главі держави, плювати на власних громадян. І ця інформація просто блокується”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: Незадоволені Путіним, але готові захищати владу: про парадоксальну реакцію росіян на війну розповів політтехнолог

Раніше політтехнолог Олег Постернак сказав, що Курська операція Збройних сил України показала, що немає ніякої солідарності всередині російського суспільства. Точно так само, як немає ніякої патріотичності. Ця операція — ляпас Путіну.

Прямий ефір