В України з’явилися нові можливості для радіоелектронної боротьби — подробиці від Крамарова

Ілюстративне фото: defence-ua.com

Україна отримала нові можливості для радіоелектронної боротьби. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт, офіцер резерву Повітряних сил ЗСУ Андрій Крамаров.

“Хочу зазначити, у зведеннях нашого командування Повітряних сил з’явилася нова графа — “втрачено радіолокаційне стеження”. А ще частина дронів, якщо ви помітили, вирішили, як то кажуть, репатріюватися, тобто повернутися назад на батьківщину або залетіти в дружню для Росії Білорусь. Це пояснюється підвищенням ефективності та наявністю у нас нових засобів роботи радіоелектронної боротьби, засобів РЕБ, які зараз проявляють себе… І відправлення ось цих посилок назад адресату або в Білорусь, або те, що називається “втрата”, тобто коли їх там просто, наприклад, саджають без детонації десь у безпечній зоні — це якраз результат роботи наших засобів радіоелектронної боротьби. І зараз ми отримали більше цих можливостей та ефективно намагаємося їх реалізовувати”, — сказав він.

Крамаров наголосив, що проти балістичної ракети ці засоби не допомагають.

Також він звернув увагу, що в контексті елемента системи ППО добре проявляє себе армійська авіація. Так, вертольоти успішно залучаються до відбиття російських атак дронами-камікадзе Shahed-136.

Читайте також: РФ в атаках на українські міста зробила акцент на балістику й більше не використовує “Калібри”, — військовий експерт

Нагадаємо, сьогодні вночі, 6 вересня, Росія атакувала Україну двома ракетами та 44 ударними дронами типу “Шахед”. Силам Протиповітряної оборони вдалося знищити 27 ворожих безпілотників.

Прямий ефір