Ми додаємо наших сил, і ключове завдання — вибивати якнайбільше сил окупанта, — Зеленський наприкінці 925-го дня війни

Владимир Зеленский. Фото: president.gov.ua

Ключове завдання на Покровському напрямку — вибивати найбільше сил окупанта. В Курській області українські військові зберігають визначені рубежі. Румунія посилює протиповітряну оборону України. Про це сьогодні, 5 вересня, під час традиційного вечірнього звернення наприкінці 925-ї доби повномасштабного вторгнення Росії розповів президент України Володимир Зеленський, інформує FREEДОМ.

Звернення він розпочав з інформації про урядові заміни.

“І дуже важливо, щоб урядові інституції зараз працювали максимально активно, ще активніше, ніж це було раніше. На всіх рівнях. Більше інвестицій партнерів в оборонне виробництво України. Більш активне просування в перемовному процесі із Євросоюзом — це підготовка майбутньої угоди про вступ. Більше взаємодії та взаєморозуміння між центральною владою та громадами. І, звичайно, більше підтримки для фронту й для всіх наших людей. Це стосується постачання зброї. Нашої енергетики — захисту об’єктів енергетики та відбудови зруйнованого. Чітка ветеранська політика. Чітка протидія російській пропаганді за кордоном. Робота з глобальною українською спільнотою. Забезпечення фінансової стабільності нашої держави і, зокрема, активізація роботи з партнерами, щоб кошти від російських активів були спрямовані для України. Є десятки таких цілком конкретних завдань, і на своїй посаді кожен протягом осені повинен дати визначені результати”, — сказав Зеленський.

Президент подякував Румунії за рішення передати систему протиповітряної оборони Patriot для України.

“Ми розраховуємо, що партнери реалізують повний пакет рішень щодо ППО та іншої допомоги Україні. Це саме той пакет, який був ухвалений на саміті НАТО у Вашингтоні, що відбувся в липні. Зараз міністр оборони України провів низку зустрічей у Франції, Британії, Німеччині. Ми постійно говоримо з американськими партнерами. Дуже цінуємо нашу співпрацю з Італією. Предметно вже підготувались до нового засідання “Рамштайну”, яке відбудеться незабаром. І все, про що ми домовляємось із партнерами, потребує максимально оперативної реалізації. Коли рішення швидкі, Росія не встигає адаптуватись, і ми досягаємо особливо цінних результатів”, — зазначив глава держави.

Наостанок він розповів про доповідь головкома Олександра Сирського.

“Особливо — Покровський напрямок. Ми додаємо наших сил, і ключове завдання — вибивати якнайбільше сил окупанта. Також операція в Курській області. Ми зберігаємо визначені рубежі та кожним днем Курської операції доводимо світу, що Росія може програти цю війну, і єдине, що для цього потрібно, — це достатня наша рішучість, рішучість усіх у світі, від кого залежить стан справ у світі. Не Москві визначати майбутнє наших людей. І саме так має бути завжди”, — наголосив Зеленський.

Читайте також: Курська операція показала, що погрози РФ переглянути ядерну доктрину — лише слова, — Лісний

Нагадаємо, Румунія подарувала Україні систему протиповітряної оборони Patriot. 

Прямий ефір