Систему ППО Patriot подарувала Україні Румунія

Комплекс ПВО Patriot. Фото: gettyimages.com

Румунія подарувала Україні систему протиповітряної оборони Patriot. Відповідний закон сьогодні, 5 вересня, підписав президент Румунії Клаус Йоганніс, повідомляє FREEДОМ.

Раніше таке рішення схвалили уряд та парламент країни. Замість комплексу, який буде передано Україні, Румунія закупить ще один Patriot для захисту свого неба.

Глава Української держави подякував Румунії за таке рішення.

“Це значний внесок у зміцнення захисту нашого неба, наших громадян та цивільної інфраструктури від російського ракетного терору, а також потужне свідчення справжньої дружби та стратегічного партнерства між нашими країнами. Кожна рішуча дія, подібна до цього, рятує незліченну кількість життів, і ми вдячні всім нашим партнерам, які роблять рішучі кроки у протидії російському терору”, — написав президент України Володимир Зеленський у соцмережі Х.

Читайте також: Питання збивання російських ракет країнами НАТО стосується створення повітряного купола над Україною, — Кульпа

Нагадаємо, передача системи ППО була прописана у двосторонній угоді про співпрацю у сфері безпеки. Цей документ президенти Йоганніс та Зеленський підписали у липні цього року.

Прямий ефір