1880 дітей вивезуть із Херсонської області через викиди на заводі “Титан” (ВІДЕО)

Фото Укрінформ-UATV

37 прикордонників із КПВВ “Каланчак” звернулися за медичною допомогою через викиди небезпечних речовин на заводі “Титан” у незаконно анексованому Криму. П’ятьох військовослужбовців госпіталізували в Одесу.

Кореспондент UATV Євгенія Бурда була на пропускному пункті “Каланчак”.

Стан здоров’я прикордонників, які напередодні звернулися за медичною допомогою, задовільний. Водночас п’ятеро військовослужбовців, яких госпіталізували до Одеси, пройдуть додаткове обстеження.

Як повідомляється, отруєння прикордонників і стало причиною закриття КПВВ. Крім того, зміна погоди позначилася на стані здоров’я прикордонників.

У селищі Каланчак відбулося чергове засідання місцевої влади з представниками місцевої громади, на якому заявили, що планується вивезти 1880 дітей із 7 населених пунктів двох районів.

“Навчальний процес у школах зупиняється на два тижні, а завод “Титан” не зупиняє своєї роботи”, – зазначив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

Які саме речовини потрапляють у повітря – досі невідомо, хоча моніторинг ведеться цілодобово. Також було прийнято рішення про екстрене очищення поверхні, оскільки хімічні речовини можуть потрапити в ґрунт. Для цього в населені пункти поїдуть рятувальні машини.

Сьогодні близько 15:00 планується вивезення першої партії дітей з села Преображенка – це найближче село до заводу “Титан”. Їх повезуть до дитячого табору в Скадовську.

Нагадаємо, через викиди на заводі “Титан” у школах Херсонщини призупинять навчання.

На півночі окупованого Криму, в Армянську, стався викид на заводі “Титан”. Невідома речовина потрапила в атмосферу, після чого утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев, схожий на іржу. На межі з Кримом через викиди заводу “Титан” отруїлися прикордонники.

Раніше глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що єдиним ефективним заходом для запобігання отруєнню навколо заводу “Титан” буде деокупація Криму та повне припинення українською владою діяльності цього заводу.

6 вересня жителі окупованого Криму почали отримувати смс із попередженнями про кислотні дощі.

Прямий ефір