Армія РФ загрузне в промзоні Покровська — прогноз військового експерта

Наслідки удару по Покровську. Фото: t.me/VadymFilashkin

Російські окупанти, ймовірно, зможуть впритул наблизитися до міста Покровськ на Донеччині, але загрузнуть у передмісті та промисловій зоні. Таку думку сьогодні, 20 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий експерт Владислав Селезньов.

“Дозволю собі зробити обережні прогнози. Найімовірніше, ворог зможе впритул наблизитися до Покровська, а упершись у передмістя та промзони, найімовірніше, у цих передмістях та промзонах загрузне. У нього вже зараз починає бракувати відповідних сил та засобів, ресурсів для того, щоб інтенсивно просуватися вперед. Темп його просування навіть на найуспішніших для нього ділянках становить до 300 метрів на добу. Не настільки масштабно, як йому того хотілося”, — сказав він.

Водночас військовий експерт вважає, що Покровськ та інші населені пункти Донецької області, які підконтрольні Силам оборони України, очікують на масовані російські обстріли, зокрема й із застосуванням керованих авіабомб.

“Я думаю, ворог готовий буквально на молекули розбирати наші населені пункти заради досягнення своєї мети. У принципі, таку тенденцію ми спостерігаємо вже досить довгий період часу. Фактично всі населені пункти, які в результаті цієї повномасштабної війни перейшли під контроль російської армії, перед цим російськими артилеристами й російськими льотчиками буквально були знищені до фундаменту. Тому тут ілюзій не слід плекати”, — сказав Селезньов.

Він вважає раціональним рішенням для місцевих жителів прислухатися до закликів представників української влади виїжджати в більш безпечні райони.

“Вкрай складно знайти захист проти керованої авіабомби вагою 250 або, тим паче, 500 кілограмів, яка в точці прильоту руйнує все та вся в радіусі десятків метрів”, — наголосив Селезньов.

Читайте також: Третина бойових зіткнень припадає на Покровський напрямок — ситуація на фронті

Нагадаємо, російське військове командування перекидає в Курську область війська з різних напрямків фронту в Україні, відправляє туди строковиків. Однак, на думку військового аналітика Олексія Гетьмана, з найгарячішого Покровського напрямку перекидання військ РФ не буде.

Прямий ефір