Путін ніколи не покине свій “трон” добровільно — думка Курносової

Ольга Курносова. Фото: hromadske.radio

Нова імперія вимагає нового дворянства: Путін готує собі нових наступників, попри те, що триматиметься за “трон” до останнього. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДOM висловила політична аналітикиня, головна редакторка порталу “After Еmpire” Ольга Курносова.

“По суті те, що зараз відбувається в Росії — це побудова нової імперії, а у нової імперії має бути нове “дворянство”. Тому не тільки родичі Путіна, а й діти його друзів — це всі ті, хто має поступово входити у владу”, — зазначила Курносова.

За її словами, всупереч розмовам про те, що Путін готує своїх дочок собі в наступники, складно повірити, що він залишить владу цим жінкам.

“Путін, як багато диктаторів, нікому не вірить взагалі, зокрема й цим жінкам, і триматиметься за свій “трон” до кінця. Яким би не був його кінець — добровільно “трон” він не покине. Тим більше є великі сумніви, що ці жінки взагалі є його дочками. Путін ніколи їх не визнавав, вони носять які завгодно прізвища, тільки не його. Чому він весь час їх приховував?  Погодьтеся, дуже дивовижна історія для людини, яка пропагує сімейні цінності та навіть власних дітей називає “ці жінки”, — вважає політична аналітикиня.

На думку Курносової, нині Путін намагається зробити із сучасної Росії якийсь симбіоз із Російської імперії та Радянського Союзу. Тому підбір і розставлення кадрів у нього в дусі радянських традицій — через кумівство та знайомство.

“Діти всіх “друзів” Путіна — Патрушева, Кирієнка, Ковальчука тощо — рухаються службовими сходами зі страшною силою. Але це не означає, що відбувається зміна якихось еліт. Насправді відбувається наступне: ті, хто самі не чиновники, дітей рухають у чиновники, а хто самі чиновники, навпаки, у бізнес, щоб підгребти все, що тільки можливо”, — констатувала головна редакторка порталу “After Еmpire”.

За її словами, дуже багато хто з “друзів” Путіна хотів би його прибрати з дороги, але це зробити не так просто. 

“Якщо оточення Путіна захоче його прибрати, їм доведеться застосовувати силові методи, інакше у них нічого не вийде. А сьогодні своїм становищем ніхто не хоче ризикувати, бо не знають, що з цієї витівки може вийти”, — резюмувала Ольга Курносова.

Читайте також: Російський диктатор своєю реакцією на Курську операцію ЗСУ демонструє Заходу свою слабкість, — Лісний

Прямий ефір