Путін не може оголосити війну через те, що відбувається в Курській області, — Левченко

Олексій Левченко. Скріншот: uatv.ua

Російський диктатор Володимир Путін не може оголосити війну через те, що відбувається в Курській області, тому для заспокоєння російських громадян там проходить “контртерористична операція”. Про це сьогодні, 14 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів російський журналіст Олексій Левченко.

“Війну оголосити не можна, тому що війни ж немає. Є “спеціальна військова операція”, яка йде “за планом”. Те, що відбувається в Курській області — це не дуже схоже на те, що це “за планом”, але це ніби якийсь такий ексцес. Режим контртерористичної операції дозволяє… По-перше, це дуже зручно ФСБ, яка прагне контролювати всі процеси. І в режимі контртерористичної операції саме ФСБ стає головною, тому це для них зручно. Путіну така модель зрозуміла, тому логічно, що він обрав цю історію. З одного боку, ми не визнаємо, що це війна, це просто якийсь інцидент”, — сказав він.

На думку журналіста, російська пропаганда могла б представити Курську операцію як “напад” на територію Росії й нагнітати обстановку, але був обраний варіант не турбувати росіян.

Він також прокоментував призначення колишнього губернатора Тульської області, а нині секретаря Держради Олексія Дюміна керівником “контртерористичної операції” в Курській області.

“На сьогодні у Путіна, загалом, не так багато дійсно довірених осіб, яким він може довіряти такі складні бойові завдання. Тому що кому ще? Андрій Бєлоусов — невійськова людина, якщо говорити про Міністерство оборони. Герасимов цю ситуацію, власне, й провалив. Якщо говорити там про секретаря Ради безпеки Шойгу, якому було б логічно це доручити з боку Кремля, секретар Радбезу — це теж співробітник адміністрації президента. Але Шойгу довіри теж немає після відомих подій. Тому, власне, варіантів не так багато”, — сказав Левченко.

Читайте такожРаптова й успішна на всіх етапах — Курську операцію ЗСУ оцінили експерти

Нагадаємо, Сили оборони України з початку доби просунулися в прикордонних районах Російської Федерації. Крім того, вони завершили пошук та знищення противника в місті Суджа Курської області.

Прямий ефір