Чому РФ рідко застосовує ракети “Іскандер”, пояснив експерт

Ракетний комплекс "Іскандер". Фото: defence-ua.com

Виробництво російських ракет, які запускаються з установок “Іскандер”, дуже залежить від західних технологій. Частина ракет, які випускає російський військово-промисловий комплекс, відправляється на склад. Про це сьогодні, 11 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав експерт з питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце.

Він зауважив, що у Росії немає доступу до багатьох західних технологій, внаслідок чого кількість виробництва ракет “Іскандер” скорочується.

“Друга важлива складова — це те, що ці ракети не використовуються досить часто. Це означає, що частина цих ракет, найімовірніше, виробляється на склад, для того, щоб у майбутньому використовувати їх у масованих атаках, коли буде або дефіцит систем протиповітряної оборони, або після використання всіх ракет типу КН-23, за умови того, що якусь частину систем протиповітряної оборони ракет необхідно буде використовувати для їхнього збиття. І вже після цього можуть виникнути удари тими ж “Іскандерами” або, наприклад, використання тих же балістичних ракет, але вже в зимовий період. Росіяни регулярно використовують такі види ракет для завдання ударів по об’єктах енергогенерації та теплопостачання”, — пояснив Долінце.

Читайте також: Мета ударів РФ залишається незмінною — терор: нічну атаку по Україні прокоментував Братчук

Нагадаємо, 6 серпня Росія вдарила ракетою “Іскандер” по Харкову. Пошкоджено цивільні приміщення, зокрема поліклініку, автомобілі, житлову інфраструктуру, вибито вікна.

Прямий ефір