Залякування і провокування паніки: цілі удару РФ по Костянтинівці назвав Селезньов

Владислав Селезньов. Фото: investigator.org.ua

Армія РФ сьогодні, 9 серпня, завдала авіаудару ракетою Х-38 по центру Костянтинівки Донецької області, поціливши по торговельному центру, в якому перебувала велика кількість людей. Після звірячого удару по центру міста, окупаційні війська били по місту ще раз, але вже з реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) “Смерч”. Весь терор спрямований на те, щоб залякати мирне населення і створити атмосферу паніки. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

“Залякування і створення атмосфери паніки, жаху і розуміння того, що Російська Федерація не зупиниться ні перед чим і готова буде вчинити будь-який воєнний злочин заради досягнення своїх політичних цілей і завдань. Мешканцям прикордонних і прифронтових територій наразі слід вкрай уважно ставитися до сигналів повітряної тривоги та за першої ж нагоди залишати райони, поблизу яких відбуваються бойові дії”, — сказав він.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на трагедію і заявив, що Росія відповідатиме за цей терор.

“Противник вважає за краще, не маючи успіхів на полі бою, воювати з цивільним населенням нашої країни. Недооцінювати противника не можна. Ну, а коли президент України каже, що Російська Федерація отримає відповідну плату за воєнні злочини, я думаю, що так воно і буде”, — резюмував експерт.

Читайте також: Армія РФ завдала звірячого ракетного удару по Костянтинівці — наслідки та розповіді очевидців (ВІДЕО)

Прямий ефір