Армія РФ завдала звірячого ракетного удару по Костянтинівці — наслідки та розповіді очевидців (ВІДЕО)

Наслідки удару Росії по Костянтинівці. Скріншот: uatv.ua

У Костянтинівці Донецької області приблизно об 11:00 пролунав потужний вибух, і за кілька хвилин з’явилася інформація про те, що російські війська завдали удару по торговельному центру. На місті подій побувала кореспондентка телеканалу FREEДОМ Альона Грамова.

“Я встала о 10:00. Думаю, піду скуплюся на борщ. А так і не пішла. Господи, так вдарило. Якби не біля вікна сиділа, а ближче — не знаю, що б було. Я так злякалася”, — розповіла мешканка Костянтинівки Любов.

З перших хвилин почалися рятувальні операції — надавали медичну допомогу пораненим, виносили тіла загиблих. На місце почали приходити люди, які не могли зв’язатися зі своїми близькими.

“Машина чоловіка стоїть. Він їхав сюди зняти з банкомата гроші з донькою. Вони в будь-якому разі зайшли щось купити. Він не міг без машини пішки піти”, — розповіла місцева жителька.

Робити свою роботу рятувальникам заважали повторні загрози обстрілу, але щойно її скасовували — співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) одразу ж поверталися до робіт.

“На місці працювали слідчі оперативні групи, поліцейські, парамедики, ДСНС. Уже кілька разів прочісували територію. Дивляться, розбирають завали, щоб з’ясувати, чи може хтось іще перебуває під завалами, чи може ще залишилися тіла людей”, — розповів начальник відділу комунікації Головного управління національної поліції в Донецькій області Павло Дяченко.

“Треба їхати, я не хочу, я іншим разом такого не перенесу”, — заявила Любов.

Уже відомо, що торговий центр, на території якого знаходилася і “Нова пошта”, і магазини побутових товарів, і супермаркет, російські війська атакували високоточною авіаційною ракетою Х-38. І попри постійні попередження про можливі повторні удари, рятувальні операції тривають.

Читайте також: Армія РФ завдала по Харкову авіаудару — постраждала будівля вузу

Прямий ефір