Костянтинівку масовано обстріляла армія РФ — репортаж (ВІДЕО)

Наслідки обстрілу Костянтинівки. Фото: t.me/VadymFilashkin

Із самого ранку 8 серпня путінські терористи масовано обстріляли Костянтинівку на Донеччині. Били з артилерії, завдавали ракетних ударів. У місті є загиблі та поранені. На місці російських атак побувала кореспондентка телеканалу FREEДОМ Альона Грамова.

Унаслідок ранкового артилерійського обстрілу загинули двоє мирних жителів, одну людину з важкими травмами доправили в лікарню. Осколками усипана вся вулиця, але найстрашніше полягає в тому, що за кілька десятків метрів звідси розташований центральний міський ринок.

Ніна живе неподалік від місця російського удару. Жінка запевняє — їй просто пощастило, що в момент вибуху вона не була вдома.

“Ми точно були б постраждалі, бо дуже багато назбирали осколків. Я все це чула, але ми не знали, куди спрямований удар. Стала йти додому, а мені кажуть із пункту переливання крові, що багато постраждалих і вбитих”, — розповіла вона.

Унаслідок удару загинуло двоє жителів Костянтинівки. За словами сусідів, городяни йшли в бік центрального міського ринку. У години його роботи там завжди багато людей.

Удень у місті пролунав ще один потужний вибух. Удар росіян припав неподалік від житлового масиву, де й близько немає військових об’єктів. Тут обійшлося без жертв і постраждалих. Проте в розташованих поруч житлових будинках вилетіло скло.

“Я чув, як летіла коригована авіаційна бомба (КАБ). Прийшли додому, а в нас одне скло залишилося”, — сказав житель Костянтинівки Сергій.

Евакуація мирного населення з Костянтинівки відбувається не активно. Та й до місцевих, які живуть тут, додаються люди із сусідніх міст. Алевтина і Тетяна з Торецька. Добу тому їм вдалося виїхати з палаючого від обстрілів міста.

“Моя внучка загинула, а син мій лежить у лікарні. Засипало. Сина дістали, а мою онуку мертву витягли. Ховали самі хлопці. Вирили яму і поховали просто в палісаднику”, — розповіла переселенка з Торецька.

З огляду на масштаби міста, Костянтинівку можна назвати густонаселеною. Близько 20 тис. мирних жителів, як і раніше, залишаються в місті, попри те, що його намагаються оточити з двох боків. З одного боку Часів Яр, до якого залишається близько 10 км, ну і з іншого боку Торецьк, де зараз тривають активні бойові дії.

Читайте також: На Харківщині по деяких населених пунктах росіяни запускають до 25 КАБів на добу, — поліція

Прямий ефір