На Харківщині по деяких населених пунктах росіяни запускають до 25 КАБів на добу, — поліція

Російська керована авіабомба. Фото: Рособоронекспорт

На Вовчанському напрямку росіяни за добу запускають по деяких населених пунктах до 25 керованих авіаційних бомб (КАБ). Про це сьогодні, 8 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла начальниця відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області Олена Баранник.

Вона зазначила, що по прифронтових населених пунктах росіяни ведуть і обстріли з авіації, і обстріли з артилерії. Речниця уточнила, що точнішою статистикою володіють військові.

“Летить абсолютно все… Було таке, що, припустимо, Вовчанський напрямок — за добу деякі населені пункти до 25 КАБів. І це було страшно. Те ж саме страждав дуже від прильотів керованих авіабомб Куп’янськ, Липецький напрямок, ті населені пункти, які ближче до фронту. Тому там безумовно страшно. Я як мешканець Салтівки іноді навіть чую, особливо вночі це дуже добре чути, коли дійсно доходить гуркіт, доходить канонада того, що відбувається там, ближче до лінії фронту”, — сказала Баранник.

Читайте також: Понад 30 керованих бомб скинули росіяни на Торецьк та прилеглі території — ситуація на фронті

Раніше військовий аналітик Олексій Гетьман заявив, що Україні необхідно протистояти російським ударам керованими авіаційними бомбами (КАБ). Для цього необхідно знищувати носії цих бомб. Регулярні удари по аеродромах на території РФ — найефективніший спосіб.  

Прямий ефір