Ситуація на Покровському напрямку контрольована, Сили оборони успішно знищують російських окупантів, — офіцер

ЗСУ. Фото: zsu.gov.ua

Ситуація на Покровському напрямку напружена, але Сили оборони України її контролюють. Про це сьогодні, 6 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

За його словами, російські окупанти хочуть перерізати трасу “Покровськ — Костянтинівка”.

“Ситуація характеризується, якщо коротко, напруженою, але контрольованою безпосередньо з нашої позиції. Чому? Тому що ми попри перевагу ворога в особовому складі, перевагу ворога в артилерійських снарядах, в інших видах озброєння, ми не даємо їм виконати ті завдання, які вони собі ставлять, які ставить їм їхнє командування”, — сказав офіцер.

Цехоцький також пояснив, як росіяни атакують й внаслідок цього зазнають втрат.

“Є просто піхотні штурми — кажу за 3-4 місяці — які ми сьогодні спостерігаємо на нашому напрямку. Є період, коли вони, накопичивши техніку, пробують зробити ударний кулак та цією технікою вдарити в одному місці. У цей самий час піхота йде в іншому місці, група до взводу, чоловік 30. Липень можна характеризувати як постійні штурми по всій лінії фронту. Тобто на всі позиції абсолютно одночасно, хвиля за хвилею, йшли 5-6 осіб, десь 10 осіб”, — сказав він.

Офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ ім. Якова Гандзюка зазначив, що росіяни на сьогодні активно використовують мотоцикли в момент саме висування на лінію бойового зіткнення.

“Таким чином вони сподіваються проскочити наші FPV-дрони. Звичайно, артилерією по одному мотоциклісту стріляти не будеш. Але знову ж таки, пілоти їх, скажімо, вирахували в цих маневрах, і дуже успішно ми їх знищуємо разом з їхніми мотоциклами”, — сказав Цехоцький.

За його словами, буквально тиждень тому росіяни намагалися штурмувати із застосуванням бронетехніки.

“Бронетехніки в кількості до 40 одиниць, десь 38 ми нарахували. БМП, танки, МТЛБ — це для підвезення особового складу, пішли в атаку й абсолютно за найкоротший період часу вже там залишки тікали назад. Минають три дні, піхота, чотири одиниці БМП у районі населеного пункту Красногорівка пішли в атаку. Те ж саме. Перший постріл, четверта БМП встигла втекти, три згоріли на місці, навіть з екіпажем деякі. Ось така ситуація. І це ось кожен день”, — сказав Цехоцький.

Читайте також: Російські окупанти концентрують зусилля в районах семи населених пунктів на Покровському напрямку — ситуація на фронті

Нагадаємо, минулої доби загальні втрати російських загарбників становлять 1 050 осіб. Також українські воїни знешкодили чотири танки, вісім бойових броньованих машин, 39 артилерійських систем, 36 безпілотників оперативно-тактичного рівня, шість крилатих ракет, 54 автомобіля та одну одиницю спеціальної техніки.

Прямий ефір